Un bănățean s-a ales cu dosar penal pentru construcţii neautorizate în zona de protecţie

2301

Lucrările neautorizate la clădirile istorice sau în zona de protecţie istorică sunt ceva la ordinea zilei, la Timişoara, şi fenomenul pare de neoprit.

Ei bine, la 100 de kilometri distanţă, în Reşiţa, autorităţile nu stau cu mâinile în sân. Cu ajutorul cetăţenilor, poliţiştii au identificat un proprietar care a executat lucrări fără avizele necesare şi i-au făcut plângere penală.

„În urma unei sesizări telefonice la Dispeceratul Direcţiei Poliţia Locală Reşiţa, poliţiştii locali din cadrul Biroului Inspecţie şi Control, s-au deplasat pe str. Paul Iorgovici din Reşiţa, unde au constatat că la imobilul al cărui proprietar este numitul C. Petrică Laurenţiu cu domiciliul în Reşiţa, au fost executate lucrări de desfiinţare construcţii, fără a deţine Autorizaţie de desfiinţare conform prevederilor Legii nr.50/1991- privind autorizarea executării lucrărilor de construcţie. În urma verificărilor ulterioare, poliţiştii locali au constatat faptul că imobilul situat pe str. P. Iorgovici se află în Zona de Protecţie a Monumentelor Istorice potrivit Planului Urbanistic General al municipiului Reşiţa aprobat prin H.C.L. nr.92/2011”, transmite Primăria Reşiţa.

Acum, proprietarul va trebui să dea socoteală în faţa oamenilor legii. Omul riscă amendă penală sau contravenţională de câteva mii de lei.

foto: arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.