Un bănățean care a completat greșit declarația în timpul stării de urgență a aflat abia luna trecută că trebuie să plătească amendă

193

Sunt români care nu au fost anunţaţi pe loc că au fost amendaţi în vremea când se guverna prin ordonanţe militare şi s-au trezit abia luna trecută cu procesul-verbal acasă. Un astfel de caz vine din Deva, unde un cetăţean a aflat că ar trebui să plătească o amendă de 2.000 de lei. A contestat deja sancţiunea, iar luna aceasta aştepată decizia instanţei și cel mai probabil îi va fi favorabilă.

„Clientul meu a fost să ajute o rudă mai în vârstă, a bifat acolo că asigură bunurile de strictă necesitate, fără să conştientizeze că se referea doar la persoana sa şi a membrilor din cadrul gospodăriei şi că ar fi trebuit să bifeze ajutorarea unei persoane vulerabile. A fost sancţionat, dar nu i s-a comunicat pe loc procesul-verbal, i-a fost comunicat prin poştă la două luni după ce a fost efectiv oprit de poliţie”, a declarat pentru Digi24 Lavinia Stroia, avocat al Baroului Hunedoara.

„Procesul-verbal i-a fost comunicat în 9 iunie, ulterior, evident, emiterii deciziei CCR şi am formulat plângere în termen legal de 15 zile”, a precizat avocata.

Ea spune că sunt o mulțime de plângeri pentru contestarea amenzilor din starea de urgență și există toate șansele ca astfel de procese să fie câștigate, iar amenzile anulate. În consecință, și sumele care au apucat să fie plătite vor fi restituite.

„Din câte ştiu eu, cam fiecare coleg are câte un proces-verbal, două, în care a fost angajat să le conteste. Întrucât nu există o bază legală pentru aplicarea sancţiunii, şansele sunt 100%, adică proceul-verbal urmează a fi anulat de instanţa. În cazul fiecărui proces-verbal de contravenţie anulat, amenzile se restituie, aceasta e o prevedere a legii”, a declarat Lavinia Stroia, avocat.
Sursa: Digi24

LĂSAȚI UN MESAJ