Un băiat de 12 ani, accidentat la schi în Austria, somat să plătească o sumă imensă unei societăți din țara respectivă

486

Un băiat de 12 ani, care a suferit în 2019 un accident de ski, pe o pârtie din Austria, fiind nevoie de intervenţia unui elicopter al „SMURD”-ului austriac, este somat să achite peste 5.000 de euro.

Printr-un proces deschis la Judecătoria Sighişoara, Christophorus Flugrettungsverein, ONG care asigură servicii de ambulanţă aeriană în Austria, a dat în judecată, prin tatăl său, un băiat de 12 ani care a suferit un accident la ski, în Austria, şi a fost luat cu elicopterul de pe pârtie.

Accidentul a avut loc în ianuarie 2019, fiind nevoie de intervenţia unui elicopter medical. La patru zile de la intervenţie, a fost emisă şi factura: 4.536 de euro. Pentru că nu a plătit factura, ONG-ul austriac a început să calculeze penalităţile de întârziere, iar copilul a fost somat să achite factura emisă. Ulterior, susţin avocaţii angajaţi de asociaţia austriacă, „au fost efectuate încercări repetate din partea creditoarei de recuperare a creanţei, fără ca aceste încercări să aibă succes”.

Astfel, în martie 2021, Christophorus Flugrettungsverein l-a dat în judecată pe băiatul luat cu elicopterul după ce s-a accidentat la ski, cerându-le judecătorilor să îl oblige pe copil, prin tatăl său, să plătească 4.536 de euro reprezentând debitul principal, dobândă de 566 de euro şi 992 de euro cheltuieli de judecată. „Somaţia a fost primită de debitor la data de 04.02.2021, însă acesta nu a înţeles nici până la acest moment să-şi îndeplinească obligaţiile de plată, motiv pentru care formulăm prezenta cerere de chemare în judecată”, au mai arătat avocaţii ONG-ului austriac în instanţă.

Instanţa a respins cererea

Judecătoria Sighişoara a respins cererea asociaţiei austriece arătând că „pârâtul are 12 ani, iar potrivit art. 41 C.civ., minorul care a împlinit 14 ani are capacitate de exerciţiu restrânsă, rezultând că minorul cu vârsta de 12 ani este lipsit de capacitate de exerciţiu”.

Detalii aici: https://adevarul.ro/locale/targu-mures/nota-plata-primita-copil-roman-accidentat-ski-austria-luat-elicopterul-partie-1_6091525a5163ec4271aff4fb/index.htm

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ