Un avion care a decolat de la Timișoara a făcut calea întoarsă deasupra Turciei! Ce s-a întâmplat la bordul aeronavei

256

Un avion a aterizat de urgență după ce un incident grav a fost înregistrat la bord. Unul dintre piloți s-a simțit rău.

Concret, autoritățile aeroportuare de la Aeroportul Internațional Otopeni au anunțat că unui dintre piloții avionului i s-a făcut rău la bord.

Din acest motiv, al doilea pilot, se știe că era comandatul aeronavei, a solicitat aterizarea de urgență, pe una dintre cele două piste ale Aeroportului din Otopeni.

Conform procedurilor Aviației Mondiale, în acest caz a fost eliberată de urgență una dintre piste pentru a permite avionului să aterizeze în condiții de siguranță.

Avionul a decolat la Timișoara

Din primele informații, avionul a decolat de la Timișoara, iar în programul de zbor avea destinația Hurghada, Egypt.

La bordul avionului se aflau 184 de turiști,care acum au ajuns la București.

Compania aeriană va decide ce se va întâmpla în acest caz, fie va anula zborul, fie va chema în regim de urgență un al doilea pilot, care să completeze echipajul, conform uzanțelor internaționale.

Avionul a aterizat în condiții de urgență la ora 17.15, la București. Pe platforma de garare, un echipaj medical a așteptat sosirea avionului și l-a preluat pe copilot pentru a-i acordat primul ajutor medical.

Turiștii aflați la bord au fost anunțați de producerea acestei eveniment neașteptat.

A făcut cale întoarsă de deasupra Turciei

Conform unor informații de ultimă oră, avionul va decola de la București, în jurul orei 18.00, fiind unul care aparține companiei Tarom.

Aeronava este de tipul Boeing 737-800NG, este înmatriculată sub coddul YR-BGK.

Din informațiile oferite de autoritățile de la Timișoara rezultă că avionul opera zborul charter RO7673, pe ruta Timișoara – Hurghada, și a aterizat pe aeroportul din București.

Avionul avea un curs de zbor care trecea peste Bulgaria și Turcia, iar mai apoi peste Marea Mediterană, până în Egipt.

La limita dintre spațiul aerian al Bulgariei și Turciei, pilotul a anunțat că celui de-al doilea pilot i s-a făcut rău și că a luat decizia de a se întoarce de urgență la București, informează Antena3.

Sursa: https://evz.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ