Un arădean infectat cu SARS-CoV-2 a plecat în oraș să rezolve „treburi”. Acum are dosar penal

50

Un bărbat din municipiul Arad care este infectat cu SARS-CoV-2 şi era pus în izolare a fost găsit de către jandarmi pe stradă, el justificându-şi ieşirea din casă prin faptul că avea „treburi de rezolvat”.

Un echipaj care verifica persoanele aflate în izolare sau carantină a constatat că un bărbat de 39 ani nu este de găsit la domiciliu. Jandarmii au încercat să ia legătura telefonică cu acesta, însă nu au reuşit.

„De asemenea, la adresa respectivă nu a răspuns nimeni la interfon. Jandarmii au insistat şi după mai bine de 10 minute le-a răspuns mama persoanei căutate, spunându-le că băiatul ei este plecat în oraş. În timp ce jandarmii desfăşurau activităţile de verificare, şi-a făcut apariţia bărbatul căutat. Întrebat de ce nu a respectat măsura izolării la domiciliu, pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2, acesta a spus că a considerat că nu mai este nicio problemă, fiind în ultima zi de izolare şi a avut treburi de rezolvat în oraş”, se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de Jandarmeria Arad.

Jandarmii au întocmit pe numele arădeanului acte de sesizare a organelor de urmărire penală, pentru „zădărnicirea combaterii bolilor”.

LĂSAȚI UN MESAJ