19.1 C
Timișoara
joi 28 martie 2024

Un anunț-surpriză despre o investiție de top a Aquatim, dedicată Timișoarei, Capitală Culturală a Europei în 2023! VIDEO

Noul an bate la ușă cu putere! Au mai rămas foarte puține zile din acest an al bolilor și al restricțiilor.

Prin urmare, e momentul perfect ca una din cele mai eficiente companii din țară să tragă imaginara linie sub cele realizate, și să arate primele concluzii din acest bilanț.

Aquatim se dovedește a fi, pentru al nu se mai știe al câtelea an consecutiv, cea mai performantă firmă. Și nu doar din județul nostru cât mai cu seamă din întreaga Românie. Nu sunt simple vorbe de laudă (meritată), ci e realitatea întărită de cea mai prestigioasă distincție primită de la Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a României pentru întreaga activitate din acest an. Operatorul de apă și canalizare, care acoperă cu serviciile sale aproape tot județul, este campionul de necontestat al invetițiilor făcute cu fonduri europene.

Pentru că este destul de greu de imaginat echivalentul sumelor folosite de Aquatim, directorul general, doctor inginer Ilie Vlaicu, a transformat sumele în ceva mai ușor de vizualizat.

Cu acești bani s-ar fi putut construi cam 280 de scări de bloc cu toate cele necesare adică un oraș de mărimea Sânnicolaului Mare sau a comunei Giroc.

O sumă ce este greu de imaginat, aproape 240 de milioane de euro au fost folosite cu folos în acest an pentru a realiza nu mai puțin de 22 de stații de tratarea apei, 6 stații de epurare, realizarea a 483 de kilometri de rețele noi de apă și 412 kilometri de canalizare.

Din această sumă impresionantă, atrasă de societatea timișoreană din fonduri UE, 180 de milioane de euro sunt nerambursabili. Dar poate cea mai bună veste ce vine de la conducerea Aquatim este faptul că în ciuda dificultăților de pe piața energiei de toate nuanțele, se fac eforturi ca pe următoarea perioadă să nu se modifice tarifele la apă.

Deși chiar și pentru Aquatim costul energiei electrice aproape s-a dublat, prin eficientizarea proceselor tehnologice, prin informatizarea majorității punctelor de lucru se poate încă livra apa la prețul știut de mulți ani. La economia de energie va contribui și viitoarea stație de tratarea nămolurilor, care, prin incinerare controlată, va produce energie folosită de companie.

În conferința de final de an, directorul general, dr.ing. Ilie Vlaicu, a marcat cele mai importante realizări și momente, insistând, în chip firesc, pe dezvoltarea sustenabilă în regiunea noastră a companiei, apanaj de necontestat al Aquatim.

Este demn de menționat faptul că, din cele 21 de contracte din cadrul programului POIM, 60 la sută din banii investiți sunt sume proprii ale Aquatim-ului.

Pentru a se alătura eforturilor ce se fac pentru anul 2023, când vom fi Capitală Culturală Europeană, Aquatim-ul promite un Muzeu al Apei de mare clasă. De fapt, acesta este deja finalizat în proporție de 65 la sută. Vor mai fi și alte surprize, dar despre acestea se va afla la timpul potrivit.

Alte date oferite de directorul Vlaicu sunt disponibile în înregistrarea video ce însoțește articolul :

 

 

 

Alte subiecte :

Traseu aplicativ pentru copii, dresaj canin de Ziua Jandarmeriei, dar și Ateliere de Creație, Teatru de Păpuși și competiție de șah, în Iulius Town

Imaginația este una dintre aptitudinile pe care cei mici o pot modela până când nimic nu li se va mai părea imposibil, iar orice...

Încă o veste bună pentru transportul școlar verde din județ

După ce, la începutul săptămânii, s-a semnat contractul pentru achiziția a 24 de microbuze electrice prin PNRR, Consiliul Județean Timiș a...

Citește și :