Un an de COVID-19! Peste 3.500 de pacienți, tratați la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara VIDEO

140

Coronavirusul a ajuns în țara noastră în urmă cu exact un an. A fost un an extrem de greu, mai ales pentru cadrele medicale de la Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din Timișoara care s-au aflat mereu în prima linie de luptă cu virusul.

Miercuri, medicii timișoreni și-au amintit de încercările pe care au trebuit să le depășească, ”din mers”, în acest an dificil. Au reușit să salveze peste 3.000 de pacineți care au ajuns la ei.

”Într-un an, vorbind doar de COVID, ne-am confruntat până acum cu aproximativ 3.600 de pacienți internați în Spitalul Victor Babeș. Acum spitalul nostru este plin de forme severe și foarte severe de boală și am rugat colegii de la celelalte spitale să ne susțină în următoarele 3 – 4 săptămâni, pe care le considerăm critice. Din nefericire, aproximativ 500 de pacienți, inclusive colegi ne-ai noștri din alte spitale, au pierdut lupta cu această boală. Este o pierdere pentru noi toți. Prin sistemul nostru de triaj au trecut 5.300 de pacienți care au fost evaluați”, a explicat dr. Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” Timișoara.

Medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase nu au avut de înfruntat doar un nou virus ci au avut nevoie și de o reorganizare a unității medicale pentru a trata corespunzător pacienții. În câteva luni, spitalul a fost aproape refăcut.

”În acest an, spitalul nostru a avut cea mai spectaculoasă evoluție din ultimii 30 de ani. Toată infrastructura spitalului a fost refăcută în câteva luni, condițiile hoteliere au fost refăcute astfel încât fiecare salon a fost dotat cu televizor, cu frigider și Wi-Fi. Pentru ca oamenii care și-au petrecut zilele, mai de voie, mai de nevoie, în saloanele spitalului nostru, fiind bolnavi de ceastă infecție COVID-19, să poată beneficia și de condiții corespunzătoare și de o alimentație corespunzătoare. A fost schimbată bucătăria”, a declarat Virgil Musta, medic primar de boli infecțioase.

Pe parcursul anului ce a trecut, medicii au tratat mii de pacienți. Cel mai tânăr a fost un bebeluș de doar 6 săptămâni ce a contacat virusul.

Lupta continua până când pandemia va lua sfârșit. Din păcate, cu toate că există deja mai multe tipuri de vaccin anti-COVID-19, au apărut tulpini noi, ceea ce poate duce la un nou val de îmbolnăviri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.