3 C
Timișoara
marți 23 aprilie 2024

Un alt mare chirurg timișorean s-a stins

A trecut în eternitate, Profesor Univ. Dr. Nicolae Bota, medic primar chirurg la Clinica I. Chirurgie, în cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” și Spitalului Clinic Județean de Urgență “Pius Brînzeu” Timișoara.

Prin munca de chirurg a salvat mii de vieți, dând dovadă de un înalt nivel profesional, dăruire, blândețe, oferind întotdeauna suport celor care aveau nevoie de el.

Prin activitatea didactică de Profesor Universitar Dr. a dăruit din cunoștințele lui la nenumărați studenți și medici rezidenți, învățându-i și povățuindu-i cu multă dragoste.

Cunoștințele dobândite din lecturile sale, din practica meseriei, de peste 40 de ani, le-a oglindit cu măiestrie și talent în peste 10 cărți de specialitate, în care a fost autor sau coautor și numeroase lucrări și publicații științifice.

Grație talentului înnăscut, a vocației pentru medicină, a abnegației pentru îndrumarea generațiilor de studenți și rezidenți și a muncii asidue, Prof. Univ. Dr. Nicolae Bota a reușit, de-a lungul anilor, cu înalt profesionalism, erudiție și devotament, să câștige înalta apreciere a întregii comunități medicale.

 

Amintirea luminoasă a regretatului

Prof. Univ. Dr. Nicolae Bota va rămâne veșnic vie în memoria celor apropiați, a colegilor și a tuturor celor care l-au cunoscut şi respectat!

Trupul neînsufletit va fi depus la Casa Funerară de pe Strada Vulturilor Nr. 1 (colt cu Calea Șagului, lângă Sectia 3 Politie) si Slujba de Priveghi va fi Joi, 21.03.2024, ora 19.Înmormântarea va fi oficiată în Cimitirul din Calea Șagului-Capela Ortodoxă, Poarta Principală,Vineri 22.03.2024, ora 12

Alte subiecte :

Citește și :