Un adolescent de 15 ani s-a sinucis după ce și-a pierdut mama

555

Un adolescent, în vârstă de 15 ani, s-a sinucis după ce a rămas orfan şi trăia într-o casă sărăcăcioasă alături de alţi 13 oameni.

Băiatul şi-a luat viaţa la patru ani, după ce mama sa, singurul părinte pe care îl mai avea, s-a sinucis, lăsând în urmă şi pe drumuri opt copii.

Trupul lui a fost găsit în Perth, Australia, în zona de pășuni, chiar lângă casa comunitară supraaglomerată în care stătea. O femeie în a cărei casă dormea băiatul pe podea l-a descris ca fiind iubitor, dar deprimat și simţea lipsa fraţiilor săi.

O mamă singură, care avea cinci copiii, l-a luat pe băiat la ea şi a spus că uneori 14 oameni dormeau pe saltele sau pe podea.

„Situația în care se aflau acești copii era destul de tristă … Fusese o viață complicată pentru ei”, a povestit ea pentru The West Australian. „Nu aveau unde se duce, niciun ajutor, niciun sprijin, fără îndrumări. Nimic”.

O viaţă de chin
După ce tatăl copiilor a murit în 2015, mama sa şi-a luat viaţa în 2017. Moartea ei a fost traumatizantă pentru copii, care au fost trimiși să locuiască cu bunica lor în New South Wales.

S-a mutat înapoi în WA și, din 2017, frații au fost răspândiți între rude și cunoscuți în întreaga Australie – și au avut o evoluție slabă, pe măsură ce durerea și depresia au apărut. Locuința a reprezentat o problemă majoră pentru copii, majoritatea fiind adunaţi pe podea sau pe canapele de locuințe guvernamentale deja supraaglomerate.

„Ne-am dus pur și simplu peste tot, diferite case… (nu a existat) niciun sprijin”, a declarat sora sa, care are 24 de ani, pentru The West Australian.

Un avocat național important în domeniul prevenirii suicidului a cerut autorităților să acționeze imediat, astfel încât frații săi „traumatizați și vulnerabili” să nu-și pună şi ei capăt vieţii. „Sunt într-o mare de durere”, a declarat pentru Daily Mail Australia, Gerry Georgatos, directorul Proiectului Național de Prevenire a Suicidului și Recuperare a Traumelor.

„Și-au pierdut părinții și acum și-au pierdut fratele. În opinia mea, sunt într-un pericol devastator”.

Domnul Georgatos a spus că toți suferă „niveluri acute de anxietate și depresie” și că au nevoie disperată de siguranță. Aceștia sunt factori majori pentru sinucidere, în special la persoanele fără adăpost.
Sursa: observatornews.ro
Foto: arhiva

LĂSAȚI UN MESAJ