Un adolescent a înjunghiat un curier și i-a furat 4 telefoane mobile

109

Un adolescent de 15 ani din Harghita a fost arestat pentru 30 de zile după ce a ademenit un curier, l-a înjunghiat în zona gâtului și apoi a furat un colet ce conținea patru telefoane mobile.

Incidentul avut loc în orașul Bălan, pe data de 6 ianuarie 2020, în jurul amiezii, atunci când curierul a fost contactat de o persoană cu identitate falsă și convins să-i aducă un colet în valoare de 3.000 de lei.

După ce s-au întâlnit, destinatarul a desfăcut pachetul şi l-a studiat, iar, în timp ce curierul procesa în baza de date predarea/primirea coletului, adolescentul l-a înțepat cu un cuțit în zona gâtului și s-a făcut nevăzut.

La fața locului a sosit imediat un echipaj de urgență care i-a acordat primul ajutor curierului, după care l-a transportat la Spitalul Judeţean Miercurea Ciuc, unde a fost supus unei intervenții chirurghicale și apoi internat, în stare stabilă.

Potrivit IPJ Harghita, după două săptămâni de investigaţii tânărul de 15 ani a fost reţinut pe 24 de ore, apoi arestat preventiv pe o perioadă de 30 de zile.

În acelaşi scop, la data de 20.01.2020, poliţiştii au pus în aplicare două mandate de percheziție domiciliară, în urma cărora au fost identificate bunurile sustrase de la persoana vătămată, iar prejudiciul a fost recuperat în totalitate.

Tânărul de 15 ani riscă până la 10 ani de închisoare, dacă va fi găsit vinovat.

Sursa: observatortv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ