Ultimele imagini din dronă cu șantierul de pe Bogdăneștilor. VIDEO!

34

Se lucrează în continuare pe șantierul de modernizare a Căii Bogdăneștilor. Autoritățile locale au public ultimele imagini cu lucrările ce se execute acum, din dronă. Concentrarea muncitorilor este pe înlocuirea rețelelor subterane.

Video

https://www.facebook.com/dominicprimar/videos/1314305735670687

„În ultimele două luni s-a lucrat la partea de rețele subterane (gaz, apă, canal, termoficare) și lucrările vor continua în luna noiembrie. Pe partea dreaptă, cum te deplasezi dinspre centru spre capăt de Ronaț, racordurile au fost finalizate. Pe partea stângă, racordul la termoficare este finalizat, la fel și cel la gaze, iar canalizarea este în proporție de 50% racordată la canalul collector”, a transmis primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Edilul șef spune că proiectul a fost modificat pentru ca pistele de biciclete și trotuarele să fie la standard. Când va fi gata, șoseaua va fi un culoar de mobilitate pentru toți cei aflați în trafic.

„Lucrările au început anul acesta, în luna martie. Am cerut îmbunătățirea proiectului inițial, astfel încât la final vom avea 2,85 km de piste moderne și sigure, de 1,5m lățime și trotuare cu lățimea corespunzătoare de 2m.

Am salvat copacii cu valoare dendrologică, pe care, cu sprijinul Direcției de Mediu și al SDM, i-am transplantat. În locul celor care nu au putut fi salvați, vom planta 336 de arbori tineri, nu puieți.

Modernizarea liniei de tramvai va duce la creșterea vitezei medii de circulație a tramvaielor. Adică, întreaga zonă va deveni la finalizarea lucrărilor un culoar de mobilitate, cu alternative reale pentru toți participanții la trafic: pietoni, bicicliști, utilizatori ai transportului public și șoferi”, a mai explicat Fritz.

Liniile de tramvai de pe Calea Bogdăneștilor vor fi duble și înierbate, strada va avea 2 benzi pe sens, piste pentru bicicliști și trotuare.

LĂSAȚI UN MESAJ