Ultima oră!Profesorul timișorean Mircea Mihăieș, desemnat scriitorul anului în România!

1821

Un juriu ales de Consiliul Uniunii Scriitorilor din România, compus din nouă prestigioși critici literari, a decis, cu puțin timp în urmă, că scriitorul anului 2016 este Mircea Mihăieș. Important critic literar și profesor de literatură engleză și americană, Mircea Mihăieș tocmai a lansat, cu câteva zile în urmă, un impresionant volum de critică și exegeză literară, în care analizează, pe parcursul a peste 1000 de pagini, romanul Ulysses de James Joyce.

Cartea profesorului timișorean a primit, deja, un prim premiu din partea Uniunii Scriitorilor din România, fiind desemnată ,,cartea lunii octombrie” de către un juriu compus din mai mulți critici literari de la noi.

interviu-mihaies-1

De altfel, despre volumul intitulat ,,Ulysses, 732. Romanul Romanului” au exprimat, recent, păreri extrem de elogioase poetul și romancierul Mircea Cărtărescu, respectiv criticul și profesorul Nicolae Manolescu. Autorii menționați nu s-au sfiit să catalogheze cartea scriitorului timișorean drept o operă excepțională în peisajul culturii literare românești din ultimele decenii!

CITIȚI ȘI:

“Nu cred să fi existat în întreaga istorie a literaturii o carte cu un destin atât de contorsionat”. Interviu cu scriitorul Mircea Mihăieș

1 COMENTARIU

  1. Niciun pic de respect… Sa-l treceti pe Mircea Cartarescu inaintea monumentalului Nicolae Manolescu.
    Nici cel mai mic simtz al ierarhiei spirituale… tz tz tz

LĂSAȚI UN MESAJ