Ultima ispravă a unui puști din Timișoara: a aruncat în Bega ghivecele cu flori de pe Podul Michelangelo

225

În vreme ce municipalitatea cheltuiește sume consistente de bani pentru spațiile verzi și florile din oraș, se găsesc și persoane certate cu bunul simț, care să distrugă bunurile cumpărate din banii tuturor timișorenilor.

Polițiștii locali aflați în patrulare în noaptea de sâmbătă, în jurul orei 23.45, au sancționat cu amendă maximă un tânăr care a distrus florile din mai multe ghivece amplasate pe Podul Michelangelo, pe care apoi le-a aruncat în râul Bega.

Puștiul a fost observat de un alt tânăr distrugând ghivecele, acesta din urmă sesizând patrula auto a Poliției Locale.

La identificarea persoanei care a deteriorat ghivecele s-a constatat că acesta este minor. Reamintim că potrivit HCL 371/2007 modificată distrugerea sau deteriorarea gardului viu, a materialului dendrofloricol, a amenajărilor peisagere din incinta spațiilor de joacă, a băncilor, a coșurilor sau recipientelor pentru gunoi stradal, a stâlpilor ornamentali, a altor obiecte de mobilier stradal, a jocurilor, aparatelor sau echipamentelor de joacă pentru copii ori a spațiilor verzi prin depozitarea de reziduuri menajere și din construcții se sancționează cu amendă între 2.000 și 2.500 de lei. În cazul de față cuantumul sancțiunii este conform OG nr. 2/2001, care prevede că pentru contravențiile săvârșite de minorii care au împlinit 14 ani, minimul și maximul amenzii stabilite în actul normativ pentru fapta săvârșită se reduc la jumătate, au transmis, luni, reprezentanții Poliției Locale.

LĂSAȚI UN MESAJ