Uitați în afara topului sportiv DJTS

126

Se întâmplă din nou. DJTS Timiș a lăsat pe dinafara topului sportiv pe 2015 cele mai notabile rezultate din automobilism obținute: ”Nu auziseră de noi”.

Slab reprezentat la nivel național în motorsport, județul Timiș, se poate lăuda cu rezultatele obținute de BSSR Automotosport. Sau cel puțin se laudă pe hârtie pentru că în realitate performanțele acestora nu au fost băgate în seamă. Cu două clasări pe podium în Campionatul Național 2015 reușite prin pilotul Raul Rikardo Szene, teamul din Timișoara a fost trecut cu vederea de Direcția Județeană de Tineret și Sport Timiș la intocmirea topului sportiv.

”Ne-a lăsat un gust amar reacția Direcției Județene care nici nu ne-a băgat în seamă. Am luat legătura cu dânșii înaintea Galei Sportivilor însă răspunsul lor a fost unul jignitor. Ni s-a spus că nici nu au auzit de noi! Deși suntem mândri de orașul în care ne-am născut, am crescut și am înființat clubul sportiv BSSR Automosport, suntem profund dezamăgiți de atitudinea autorităților respective”, spune Szene.

Supărarea celor 6 piloți ai echipei nu este legată neapărat de neincluderea în topul sportiv județean, cât mai ales de faptul că CAT-ul (Campionatul județean de automobilism) a avut câțiva piloți premiați de DJTS prin intermediul CJT-ului. ”Nu am cerut niciodată nimic și nici nu așteptam ceva, dar nu este corect ca întrecerea județeană să fie premiată și participarea națională nu. Am fost premiați de Federație și Ministerul Tineretului și Sportului, iar acasă ne-au ignorat”, mai completează pilotul de la BSSR care a cucerit medalia de bronz în grupa N și clasa N4 în Campionatul Național de viteză în coastă.

Pentru anul viitor pilotul timișorean și-a propus să atace concomitent și Naționalul cât și Campionatul European. ”Sunt ambițios și vreau multe de la sezonul 2016. Iar dacă voi reuși să îndeplinesc obiectivul măcar în proporție de 70%-80%, cum s-a petrecut în 2015, tot voi fi mulțumit. Vreau să particip la 9 etape de European și să câștig titlul național. Voi pilota aceeași mașină, un Mitsubishi Evo 9”, a încheiat Raul Rikardo Szene.

Anul și scandalul

Nu este pentru prima oară când topul întocmit de DJTS și premiat din fondurile CJT-ului naște controverse ori este contestat. De fiecare dată în ultimii ani au apărut contestări din partea sportivilor din anumite ramuri sportive. Este de notorietate că înotătorul Levente Revesz, proaspăt campion național, nu a fost inclus în top pe motiv că întrecerea s-a organizat după centralizarea rezultatelor la nivel județean.

Un alt caz celebru este cel al scrimerului Alexandru Diaconu, înscris în top cu rezultate mincinoase de clubul său CSU Poli în anul 2011. La fel, în clasamentul sporturilor neolimpice au existat mai mulți ani în care s-au făcut acuze și contestări la veridicitatea rezultatelor în special în rândul disciplinelor din artele marțiale.

 

LĂSAȚI UN MESAJ