UDMR nu participă la votul moțiunii de cenzură! Declarația liderului Kelemen Hunor

146

Colegii mei au decis, prin vot în unanimitate, că miercuri nu vom participa la votul moţiunii din Parlament, a declarat, marţi, liderul UDMR, Kelemen Hunor. Nu am avut negocieri cu nimeni, ci discuţii, a subliniat preşedintele formaţiunii maghiare.

„Nu ne-am certat cu nimeni, nu ne certăm cu nimeni. Vom continua, nu renunţăm la niciun proiect”, a adăugat Hunor. Potrivit acestuia, moţiunea de cenzură este o problemă internă a social-democraţilor, iar UDMR nu se va poziţiona în favoarea vreunei tabere din PSD, nici de partea lui Dragnea, nici de partea lui Grindeanu-Ponta.

Totodată, Kelemen Hunor a arătat că nu s-a întâlnit azi nici cu Victor Ponta, nici cu Sorin Grindeanu.

În intervenţia sa, Hunor a observat însă că „naţionaliştii s-au activat”, că „extremiştii s-au activat” în aceste zile, referindu-se astfel la criticile apărute pe fondul negocierilor de culise, dintre liderii PSD-ALDE şi liderii UDMR.

„Nu am scris noi nicăieri că moţiunile de cenzură trebuie tratate într-un anumit mod”, mai consideră Kelemen Hunor, întrebat fiind cum crede că va afecta relaţia dintre UDMR şi PSD-ALDE absenţa maghiarilor din Parlament, miercuri.

Pe de altă parte, Kelemen Hunor a afirmat că Traian Băsescu a făcut declaraţii inacceptabile azi, iresponsabile mai spune Hunor.

Fostul şef al statului a acuzat faptul că Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu „vând şi istoria ţării pentru voturile UDMR la moţiunea de cenzură”. „Măi ticăloşilor din PSD şi ALDE, credeţi că în viaţa voastră veţi mai putea merge la Ţebea? Dar în Ardeal?”, le-a transmis Băsescu liderilor coaliţiei.

sursă: digi24.ro
foto: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ