UDMR este prima opțiune a primarului Robu-VIDEO

197

Cei doi lideri ai PNL Timiș, Nicolae Robu și Dan Popa, au participat în cursul săptămânii ce se încheie, la o analiză, la nivel central, complexă a scrutinului încheiat recent. La nivel central au aflat că în județul nostru liberalii au obținut rezultate ce-i clasează pe locul 12 la nivel național. S-a încheiat o nouă săptămână de negocieri, discuții cu toate forțele politice implicate în a obține majorități în cât mai multe structuri administrative. Se apreciază că ar fi în parametrii programului impus anterior.

Dan Popa consideră că ar trebui să fie deschiși și să poarte negocieri cu oricine. Doar cu o singură excepție. PSD nu intră în nici un fel de calcule politice. Până acum încă nu sunt rezultate sigure ce ar putea fi anunțate. Un lucru este cert, își doresc foarte tare administrarea județului. De altfel „în acestă săptămână toată lumea a administrat județul”. Pe la sediul partidului s-au tot perindat oameni din toate comunele ce au propus diverse alianțe cu toată lumea, dar până miercurea viitoare nu este nimic stabilit cu certitudine.
Nicolae Robu la rândul său a cerut o analiză serioasă a activității din organizațiile ce au avut rezultate sub media partidului. Președinții organizațiilor vor trebui să dea socoteală.

Acolo unde e cazul se va trece și la o întinerire masivă a conducerii organizațiilor. Ca exemplu negativ este dată activitatea din organizația Recaș, ce a supărat rău conducerea județeană. Dar și în alte 30 de organizații rezultatele sunt slabe. În optimismul său, liderul Robu crede ca se vor retrage din proprie inițiativă chiar din Consiliul Județean acei aleși ce nu au avut rezultate în zonele lor de competență.

Ca urmare a acestor schimbări masive propuse, se crede că la următoarele alegeri locale de peste patru ani va apărea o clasă politică mai competitivă ce va performa mai bine. Nicolae Robu încearcă să liniștească populația votantă cu afirmația că la alte partide treaba stă și mai rău. Se spune ca ar fi apărut tensiuni între ALDE și UNPR tocmai pentru întietatea conducerii CJT. Adică ,,nu aduce anul, ce aduce ceasul” în aceste negocieri încâlcite.

Cu toate că UNPR a luat două posturi de vicepreședinți, în opinia liderilor PNL, nu prea vor avea un cuvânt de spus în treburile județului. Asta ar fi politica PSD-ului, dă câte un oscior de ros ce se dovedește fără nicio valoare.

Dar în plan local lucrurile ar sta mult mai bine, este de părere primarul ales: „Prima opțiune la alianțe politice este în mod cert UDMR-ul. Sunt cei mai serioși și nu pot fi imaginați în trena PSD-ului. Rațiunea va preleva și vom face o majoritate suficientă pentru a administra bine orașul. Nu colaborez cu oameni nedemni de a face parte din echipa mea. Aici legea electorală este o tâmpenie, dar trebuie respectată. Dar în viitor sper ca rațiunea își va spune cuvântul și PSD-ului îi va veni mintea la cap. Nu ca în ultimele șase luni când au dus o politică sistematică împotriva intereselor timișorenilor. La început voi avea o deschidere totală pentru oricine. Dar nu-mi voi pierde timpul cu cei ce nu merită și nu sunt loiali orașului.”

Se va încerca responsabilizarea echipei de consilieri locali prin amenințarea că-și pot pierde mandatul dacă absentează la mai mult de două ședințe. Poate doar așa se va putea menține majoritatea fragilă ce se întrevede.

LĂSAȚI UN MESAJ