Turul doi fără PSD este o șansă istorică

45

Dragi timișeni și timișoreni,

Alianța USR PLUS vă cere votul.

Suntem într-un moment istoric, unul în care oameni tineri din mediul privat s-au apucat de politică – adică USR PLUS susținuți de cei peste 2 milioane de votanți de la ultimele alegeri.

Efectele apariției noastre în politică sunt clare! Toată clasa politică este forțată să se reformeze pentru a putea ține pasul cu noi. Cel mai bun exemplu este PNL, care a fost în mod real amenințat cu dezintegrarea, iar acum face o muncă de reprofesionalizare. Din exterior se pare că încearcă să promoveze oameni tot mai competenți.

Eu îndrăznesc să spun că aceste schimbări se datorează Alianței USR PLUS. Acum câțiva ani erau parte din USL – despre care nimeni nu are amintiri plăcute. Acum se declară adversarii de neclintit ai PSD.

Competiția electorală este un lucru real, care împinge societatea înainte. Și economic și social. Problema acestui ciclu electoral este că atât PSD cât și PNL o vor pe Viorica Dăncilă în turul 2. Iohannis vrea un adversar slab, iar PSD vrea să-și salveze pielea.

Ar fi o premieră ca PSD să nu intre în primul tur. Asta este prima miză. Să arătăm că societatea românească pune preț pe competență și consecvență. Că sunt votați oameni de calitate, care au puterea de a schimba România. Intrarea unui candidat atât de slab ca Viorica Dăncilă în turul doi îndrăznesc să spun că ar fi un fel de ”blat electoral”. Nu cred că există nimeni care să și-o dorească cu adevărat pe Dăncilă ca președinte. Nici măcar ea însăși nu dorește această funcție.

În același timp, aș vrea să vă spun câteva lucruri pe care le consider importante despre Dan Barna. Dan este userist. Este colegul meu din 2016 și pot să vă spun că l-am susținut cu încredere dintotdeauna. E un om care crede cu adevărat în ceea ce face și a reușit să ducă această campanie electorală în toate colțurile țării. A mers în persoană în peste 70 de localități și a vorbit cu mii de oameni.

Dan a reușit să rămână calm și consecvent în fața unor atacuri neîncetate din toate părțile. Noi, USR, nu aveam această ”experiență electorală”. Presiunea este imensă și fiecare greșeală este exploatată la maximum. Dar datorită lui Dan Barna am ieșit cu bine de partea cealaltă a furtunii.

Eu vă încurajez să votați cu Dan Barna, în primul rând pentru că este susținut de Alianța USR PLUS. Nu este el singur candidat pentru Cotroceni, el este vocea noastră – a mai bine de două milioane de oameni care vor schimbare reală.

Cine este Schimbarea? Cine poate duce România înainte? Klaus Iohannis sau Dan Barna? 

Ce confruntare vreți să vedeți în turul 2? Iohannis versus Barna sau Iohannis versus Dăncilă?

Astea sunt câteva întrebări pe care vă încurajez să vi le puneți. E nevoie de votul nostru, al tuturor ca să ridicăm ștacheta și să facem România să funcționeze. Putem scăpa de PSD și putem arăta că votul nostru chiar are putere.

Votați Dan Barna!

Cristian Moș – președintele USR Timiș

(P)

LĂSAȚI UN MESAJ