Turnul de apă din Iosefin, pus în valoare în 2017

1121

Turnul de apă din Iosefin, cel mai înalt din Timişoara, va fi în sfârşit reabilitat. Urmând modelul altor ţări europene, şi autoritățile de la noi au decis că merită să investească în patrimoniul istoric al oraşului, care cu siguranţă va deveni un magnet pentru turişti.

Primăria Timişoara spunea, în cursul anului 2016, că va aloca, anul viitor 200.000 de euro pentru a transforma turnul într-un spaţiu cultural. Acesta va putea fi vizitat, iar la etajul superior va exista o cafenea culturală precum şi un punct de belvedere.

“Turnul de Apă Iosefin este unul dintre cele mai frumoase monumente ale Timișoarei, iar el va fi pus în valoare în cursul anului 2017. Proiect asumat pentru implementarea proiectului Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021, renovarea Turnului de Apă și transformarea sa într-un spațiu multifuncțional cultural, dar și într-un obiectiv turistic este pe agenda noastră în anul 2017. Primele propuneri de amenajare sunt deja disponibile, astfel încât vom porni în primele luni ale anului la realizarea tuturor etapelor necesare acestui obiectiv”, spune Dan Diaconu, viceprimarul Timişoarei.

Cel de-al doilea turn de apă, din zona Modern, nu poate fi reabilitat momentan de autorităţi. Acesta aparţine unei fabrici din oraş, care l-a primit imediat după Revoluţie şi l-a lăsat în paragină.

LĂSAȚI UN MESAJ