Turneul Moștenitorii României Muzicale ajunge la Filarmonica Banatul Timișoara

83

Turneul din cadrul proiectului „Moştenitorii României muzicale” este în plină desfăşurare, recitalul susţinut de pianistul Cadmiel Boţac şi violoncelistul Cornelius Zirbo la Timişoara, urmând să aibă loc marţi, 11 ianuarie 2022, începând cu ora 19, la Sala Capitol a Filarmonicii Banatul.

Tinerii interpreţi prezintă în recital două opusuri din repertoriul romantic: Sonata în si minor pentru pian de Franz Liszt şi Sonata opus 19 în sol minor pentru violoncel şi pian de Serghei Rahmaninov.

Recitalurile sunt prezentate de Cristina Comandaşu, Redactor Şef Radio România Muzical şi iniţiatoarea acestui proiect.

Cu prilejul recitalurilor va fi prezentat albumul de debut al pianistului Cadmiel Boţac, apărut la Editura Casa Radio, în noiembrie 2021. Albumul este o parte a premiului său obţinut, în 2020, la competiţia pentru bursa „Moştenitorii României muzicale”, şi a fost salutat deja cu entuziasm de public şi de critica de specialitate pentru calitatea lui excepţională.

Turneul „Moştenitorii României muzicale” deschide seria de manifestări dedicate postului Radio România Muzical, la aniversarea a 25 ani de existenţă. Radio România Muzical a emis pentru prima dată în 24 martie 1997 şi este singurul post românesc consacrat muzicii culte, un reper de calitate recunoscut la nivel internaţional.

Evenimentul este organizat de Radio România Muzical şi Rotary Club Pipera.