13 C
Timișoara
joi 25 aprilie 2024

Turismul rural bănățean are potențial și iarna! Ce surprize ne așteaptă în câteva sate VIDEO

Chiar dacă regiunea nostră nu are munți de înălțimi amețitoare ori pârtii exclusiviste pentru iubitorii sporturilor de iarnă, tot se poate face turism hivernal și pe la noi. APDT Timiș continuă eforturile de a demonstra aceste adevăruri și cheamă turiștii să petreacă în aer curat în timpul iernii. Chiar și un simplu sat cu câțiva brazi și o palmă de zăpadă poate atrage turiștii dacă este pus în valoare adecvat.

Delia Barbu și colectivul ce-l coordonează din cadrul APDT au mai descoperit câteva astefel de locuri minunate pe care acum înceracă să le introducă în circuitul turistic.

Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în Timiș reia seria evenimentelor de promovare a turismului de iarnă în județ și pune în valoare o serie de activități care au loc în perioada sărbătorilor, aducând în același timp în atenția operatorilor de turism câteva noi structuri de cazare și de servit masa din mediul rural, locații cu potențial crescut pentru atragerea și reținerea turiștilor în satele timișene.

Tradiții de iarnă la “Șura” din Dumbrava
O nouă locație de luat masa destinată turiștilor care vizitează satele bănățene este deschisă din această toamnă în Dumbrava, de către SC Lutelier SRL. Pe lângă activitățile de promovare a tradițiilor de olărit din Țara Făgetului, în noua locație turiștii vor putea savura o masă tradițională locală. Astfel, în perioada iernii, cei care își vor anunța vizita la Șură, vor putea degusta produse tradiționale, pâine coaptă în cuptor, cârnați și murături de casă, iar ca desert, prăjituri făcute de familia olarului după tradițiile locului.Amplasată într-o gopodărie tradițională, Șura dezvoltă infrastructura de turism din mediul rural și contribuie la întărirea destinației turistice formată din localitățile Margina-Pietroasa-Dumbrava.

Târg de Crăciun la Casa Ferch din Deta
O inedită structură de cazare va fi deschisă în județul Timiș, în orașul Deta, de către familia doamnei Margit Renner, stabilită în România, proprietară a Casei Ferch din Deta. În locația cu o istorie frumoasă, familia Renner organizează anual un Târg de Crăciun unde sunt expuse spre vânzare produse tradiționale realizate de localnici, iar casa va fi inclusă în circuitul turistic, după ce proprietarii au demarat deja procedurile legale necesare pentru închirierea celor 4 camere pentru turiști. Mai mult, proprietarii au în proiect și asigurarea unor servicii de servit masa în tradiții șvăbești.
Târgul de Crăciun din acest an de la Casa Ferch din Deta va avea loc în perioada 7-8 decembrie 2019, între orele 10-19.

Dansul străvechi al călușarilor și plimbări cu sania la Margina
Și în acest an, în perioada iernii, Margina rămâne una dintre atracțiile turistice din mediul rural în Timiș. De această dată, se va pune accentul pe promovarea tradițiilor folclorice, în paralel cu celelalte activități destinate turiștilor în perioada sărbătorilor de iarnă, și anume plimbările cu sania trasă de cai și servirea meselor tradiționale în gospodăriile localnicilor. Astfel, cu sprijinul domnului învățător Ciprian Mert, coordonator al Ansamblului de călușari “Noi, dacii” din Sintești, va fi organizat un eveniment care să pună în lumină frumusețea acestui dans străvechi al călușarilor, specific sărbătorilor de iarnă, atât de frumos păstrat încă în zonă prin grija oamenilor locului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Președintele CCIA Timiș a deschis FoodIntelForum București 2024

Miercuri, 24 aprilie, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica CHIRIȚĂ, a participat la deschiderea oficială a celei de-a...

Instruirea continuă a asistenții personali de la Direcției de Asistență Socială a Municipiului Timișoara

Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara a organizat miercuri, 24 aprilie, o sesiune de instruire profesională a asistenților personali ai persoanelor cu handicap,...

Citește și :