Turcii renunță la ofertele all-inclusive

170

Turcia trebuie să renunțe la ofertele all-inclusive, regăsite la mai toate complexurile turistice de pe țărmul Mediteranei, pentru că este un sistem care își arată limitele, anunță Hurriyet Daily News.

„În măsura în care, prin natura sa, acest tip de servicii se dovedește a fi atractiv pentru turiștii care vor să economisească bani, hotelurile se trezesc în imposibilitatea de a crește tarifele, deși costurile cresc de la an la an. La cât de uzual se dovedește a fi acest sistem în Turcia, nivelul veniturilor din sector a avut de suferit în ultimii ani. Ar trebui să reducem numărul hotelurilor cu oferte all-inclusive în mod gradual”, a explicat Basaran Ulusoy, președintele Asociației Agențiilor de Turism din Turcia

Ulusoy susține că diversificarea ofertei turistice din țară ar trebui să aibă la bază extinderea sezonului turistic la 12 luni, nu doar la perioada de primăvară-vară și atragerea vizitatorilor înstăriți prin pachete de lux puse la dispoziția lor.

Tensiunile între Ankara și Moscova, dar și riscurile de securitate au afectat și continuă să afecteze serios turismul din Turcia.

Reprezentanții industriei de turism din Turcia spun că 2016 ar putea să nu fie doar cel mai dezastruos sezon înregistrat în ultimul deceniu și jumătate, ci și primul care deschide o listă a pierderilor masive pentru hotelieri.

Sursa: miscareaderezistenta.ro

LĂSAȚI UN MESAJ