Turcia, sau atunci când poporul e folositor politicienilor! Comentează un fost prefect de Timiș evenimentele de la Ankara-VIDEO

578

Acum că SUA a tranșat lupta susținându-l pe Erdogan, mă întreb de ce acesta i-a chemat pe membrii partidului său în stradă! Adică să stea sub gloanțe riscând moartea ca el să rămână la putere. Un președinte care ținea la poporul sau le-ar fi spus să nu iasă din casă, să nu riște să pățească ceva și să aștepte ca instituțiile statului, inclusiv partea cealaltă din armată care îl susține, sa restabilească calmul în țară! Doar știa că o minoritate de „ofițerași” au organizat lovitura de stat” crede Ovidiu Drăgănescu, fost prefect de Timiș.

Mulți cred că e vorba de o înscenare pentru a-i oferi lui Erdogan șansa de a face „curățenie” în armată. Armata turcă se vede garantul secularității și laicității în Turcia, în spiritul fondatorului Turciei moderne, Kemal Atatürk. Erdogan e artizanul unei islamizari lente, dar continue. Încercarea lui Erdogan de a pune această tentativa de puci în apropierea lui Gülen e destul de transparentă. Pe de altă parte, Erdogan a anunțat curățenia asta acum câteva luni. Armata turcă nu mai e aceeași ca acum câteva sute de ani, și aici se pot infiltra elemente ISIS ca peste tot în lume” se mai spune în comentariile suscitate pe Facebook de Ovidiu Drăgănescu.

Vă reamintim că aseară târziu a existat o tentativă eșuată de lovitură de stat în Turcia, din partea armatei. MAE a transmis, în această dimineaţă, că, până acum, nu se înregistrează victime sau răniţi în rândul cetăţenilor români aflaţi în Turcia, fiind aproximativ 400 de apeluri date în cursul nopţii la minister sau la misiunile diplomatice pentru asistenţă, iar o echipă consulară s-a deplasat deja la aeroportul Ataturk, potrivit News.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ