Turci și sirieni, prinși la granița cu Serbia

29

Un grup de migranți a fost prins în apropiere de granița dintre România și Serbia. Transfugii intraseră ilegal, pe jos, în țara noastră și intenționau să ajungă în vestul Europei. Au fost ajutați și de un șofer de taxi român.

Grupul era format din șase bărbați, din Turcia și Siria. După ce au reușit să ajungă în județul Caraș-Severin, din Serbia, aceștia au fost preluați de un taxi. Spre ghinionul lor, mașina a fost oprită de polițiștii de frontieră.

„În data de 12.02.2020, ora 13.40, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Oraviţa – judeţul Caraş Severin au oprit pe comunicație, în localitatea Doclin, un autoturism care circula în regim de taxi, înmatriculat în România, condus de un cetățean român, în vârstă de 30 ani. În urma verificării mijlocului de transport, s-a constatat că în interior se aflau şase persoane, cetăţeni străini.
Având suspiciuni cu privire la scopul prezenţei în zona de frontieră, atât şoferul, cât şi pasagerii au fost conduşi la sediul instituţiei pentru cercetări.
În urma verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că cei şase pasageri sunt cetățeni din Turcia şi Siria, cu vârste cuprinse între 18 şi 48 de ani. Cetăţenii străini au declarat că au trecut frontiera din Serbia, pe jos, fiind preluaţi din apropierea graniţei de către cetăţeanul român, cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei cu ajutorul acestuia”, a transmis Poliția de Frontieră.

Cetăţenii turci şi sirieni sunt cercetaţi pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar şoferul autoturismului pentru trafic de migranţi. În continuare, cercetările sunt desfăşurate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş Severin, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ