Tură ciclistă pe poteci montane de Zilele Padeșului la Nădrag! Doritorii se pot înscrie on-line Foto-video

488

Județul nostru, Timiș, cu toate că este preponderent de câmpie are și câteva zone montane. Puțini știu, dar în estul zonei noastre sunt și câțiva munți. Poate sunt ei mai mici, dar măcar de o ieșire în natură de una două zile pentru încărcarea plămânilor cu aer curat tot sunt buni.

Tocmai pentru a face și mai cunoscută zona din împrejurimile Nădragului, în sfârșitul de săptămână ce vine se organizează o tură ciclistă deschisă oricui.
Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în județul Timiș, Clubul Bănățean de Turism prin departamentul său Timisiensis Bikers și Primăria Comunei Nădrag organizează a treia ediție a turei cicliste bănățene.

Cei ce au urmărit în anii trecuți știu că este vorba de evenimentul Cicloturism pe Valea Padeșului. Membrii asociației se află deja în munți pregătind traseul pentru a fi în stare perfectă până sâmbătă.

Toți cei dornici de mișcare ce au împlinit vârsta de 18 ani pot participa. Pentru asta este nevoie să se înscrie on-line pe site-ul competiției sau sâmbătă de la 8.30 chiar la fața locului în fața primăriei din Nădrag. Startul va fi la ora 12. Nu sunt necesare cunoștiințe deosebite, doar un minim de condiție fizică, câteva scule pentru o eventuală pană de cauciuc și o bicicletă cât de cât de încredere, nu chiar ultima vechitură ce se rupe bucăți la primul colț.

Cursa are formă de circuit cu un total de 32 de kilometri și o diferență de nivel cumulată de 800 de metri. Atât plecarea, cât și sosirea vor fi la primărie.

Nimeni nu se va rătăci prin peisajul mirific. Traseul este foarte bine marcat și mai beneficiază și de două puncte de control și de hidratare. Este considerat un traseu ușor spre mediu, pentru cei cu condiție fizică mulțumitoare. Evident că poate fi încheiat cu bine și de începători, dar aceștia vor scoate un timp mai lung. Pentru cei ce au mai circulat pe acele poteci, traseul este în mare următorul: Valea Padeșului, apoi se intră pe Valea Cârlionțului, de aici pe drumul forestier către Valea Gosta, iar mai apoi din nou în Valea Padeșului.

Pentru a preîntîmpina unele probleme va exista și un echipaj medical cu ambulanță la fața locului.
Cei mai buni sportivi vor fi răsplătiți cu premii, diplome, materiale promoționale. La final, o mare masă comună pentru toată lumea. Dacă la prima ediție au fost în jur de 50 de participanți, iar la a doua peste 70, organizatorii doresc să se treacă de pragul de 100 de înscriși în cursă.

A doua zi (19 august), va fi chef și voie bună la Zilele Padeșului Nădrag. Aici chiar poate participa oricine, indiferent de vârstă sau pregătire fizică. Vor fi concerte și distracție pentru oricine.
Se mai poate vizita, în zonă, cascada „Cornet”, peștera „Nelu Balaș”, iar surprizele nu se opresc aici.

LĂSAȚI UN MESAJ