Tulpina britanică, tot mai prezentă și în vestul țării. Din ce în ce mai mulți pacienți tineri

  85

  Tulpina nouă de coronavirus este principala cauză pentru care în județul Timiș se înregistrează un număr crescut de infectări, spune medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara. Acesta adaugă și că oamenii au tendința de a se relaxa în această perioadă, odată cu venirea vremii mai călduroase.

  “În ultimul timp a survenit o relaxare. Probabil primăvara, vremea frumoasă, faptul că am început să ne vaccinăm, stresul de atâta timp, avem deja un an cu restricții și măsuri relativ stricte, toate acestea cred că au contribuit la numărul mare de cazuri. Dar una dintre cauzele principale este noua tulpină britanică care probabil este deja în comunitatea noastră”, spune Virgil Musta.

  La această dată, toate cele 43 de locuri disponibile la secțiile ATI din cele 8 spitale din județ sunt ocupate de bolnavi cu Covid-19. Datele oficiale arată și că în privința celor 381 de paturi non-ATI disponibile, 138 sunt ocupate. Medicii spun că pacienții sunt oameni din ce în ce mai tineri. “În ultimul timp ne confruntăm cu un număr foarte mare de infecții SARS-CoV-2, cazuri care se traduc printr-o presiune foarte mare pe spitale. Multe dintre ele sunt forme severe chiar și la persoane mai tinere care necesită internare în spital, astfel încât secția de Terapie Intensivă lucrează la capacitate maximă – când se eliberează un loc imediat se ocupă. Spitalul nostru este într-o presiune foarte mare, avem locuri pe care le eliberăm și se internează imediat alți pacienți”, adaugă Musta.

   

  LĂSAȚI UN MESAJ