Tudorel Toader, la Timişoara, compară acţiunile lui Iohannis cu trecerea străzii în mod neregulamentar-VIDEO

441

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a vizitat Timişoara şi, la sediul Prefecturii Timiş, a susţinut o conferinţă de presă. Întrebat de subiectul zilei – revocarea şefei DNA, acesta a spus că are încredere că preşedintele nu va încălca Constituţia.

Potrivit lui Toader, legea fundamentală este clară. Deciziile CCR se pun în aplicare de toată lumea, fie persoane fizice sau juridice, şi devin obligatorii odată publicate în Monitorul Oficial. Întrebat de sancţiunile pe care le riscă Iohannis dacă nu emite decretul de revocare Laurei Codruţa Kovesi, ministrul Justiţiei a comparat situaţia cu una de încălcare a regimului rutier.

„Eu am mai spus şi îmi exprim ferma convingere: nu cred că preşedintele republicii, indiferent cine e azi, cine va fi mâine sau peste 7 ani de zile, nu cred că va da românilor un exemplu de nerespectare a legii fundamentale, pentru că atunci ăla care a trecut strada pe roşu de ce să răspundă dacă altul încalcă sau nu respectă Constituţia? Mie mi-ai dat o amendă că am trecut neregulamentar, iar pe tine te alegem că nu ai respectat legea fundamentală”, a spus Tudorel Toader.

Potrivit Constituţiei, singurul mod de a-l sancţiona pe preşedinte este suspendarea. Dar aceasta este la mâna poporului care a ales respectivul preeşdinte, prin referendum.

1 COMENTARIU

  1. Doar ca, el, ministrul nu avea dece sa ceara inplicarea CCR, deoarece nu a existat nici un conflict intre institutzii. Asta pentru ca guvernul nu are atributzii in ceea ce priveshte numire sau revocarea unor procurori. Drept care CCR ,trebuia sa respinga cerrea. Doar ca nu doar ca nu a respins-o, ba mai mult s-a erijat in instantza de judecata. Atributziile CCR, sunt limitate in a verifica constitutzionalitatea.

LĂSAȚI UN MESAJ