Trupul bărbatului dispărut la Barajul Rusca-Teregova a fost găsit după 12 zile…

586

În după-amiaza zilei de 31 iulie 2016, în jurul orei 18:30, echipajul de pompieri militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Caransebeș, care se afla pe lac, a fost informat de către 2 persoane care se aflau pe malul lacului, că la aproximativ 3 m de mâl și 150 m de locul în care în s-a răsturnat barca, spre coada lacului, se poate observa ”ceva alb”.
Ajunși la locul indicat, pompierii au constatat că este vorba despre trupul persoanei dispărute în data de 19 iulie 2016.
Persoana a fost scoasă din apă în prezența unui echipaj de Poliție.

La solicitarea familiei persoanei dispărute, la căutarea acesteia au participat și un angajat al IPJ Sibiu cu un câine antrenat special pentru astfel de misiuni.

###

La data de 19 iulie a.c., în jurul orei 18.17, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Teregova au fost sesizați cu privire la faptul că în lacul Poiana Ruscă se află o persoană care strigă după ajutor, posibil să se fi răsturnat cu barca.
Polițiștii s-au deplasat la fața locului și au găsit pe malul lacului trei bărbați care au declarat că au ieșit la pescuit cu o barcă pe lacul Poiana Ruscă, împreună cu un alt bărbat, însă barca s-a răsturnat și acesta a dispărut în lac.

Ajunși de urgență la locul evenimentului, pompierii militari au constatat că era vorba de o barcă cu patru persoane care s-a răsturnat. Două persoane au înotat până la mal, una a fost salvată de niște pescari din zonă cu ajutorul unei bărci cu vâsle, iar cea de-a patra persoană nu a reușit să ajungă la mal.

LĂSAȚI UN MESAJ