Trotuarele din Timișoara, acoperite de zăpadă. Muncitorii au ieșit la curățarea lor FOTO

49

Trotuarele din Timișoara sunt acoperite de zăpadă, miercuri dimineața. Oamenii, asociațiile de proprietari și persoanele juridice trebuie să iasă să curețe omătul din fața caselor, blocurilor sau societăților comerciale. Aceleași obligații le au și instituțiile publice. Angajații Primăriei Timișoara au ieșit și ei la curățat de zăpadă.

I-am surprins pe Podul Michelangelo, acolo unde trotuarele erau albe după ce s-a așternut un strat de nea. Pe străzile din oraș nu este zăpadă, se circulă, bine, dar carosabilul este umed, așa că șoferii trebuie să conducă cu prudență.

„În fiecare noapte, o echipă de la Brantner verifică situația pe poduri și la intrările în oraș, pentru a decide dacă e nevoie de materiale antiderapante sau sare, prevenind poleiul. Reprezentanții Brantner m-au asigurat că au suficient personal la dispoziție, disponibil 24 ore din 24, pentru a ieși pe străzi cu utilajele de îndată ce începe ninsoarea sau înainte de-a da înghețul. În cazuri extreme, vor ajuta și societățile din subordinea Primăriei. În prima fază, vom curăța podurile, pasajele și viaductele, intrările în oraș, principalele intersecții și bulevarde, stațiile de transport în comun și străzile pe care circulă acestea. Apoi vom continua cu restul străzilor. SDM ne va ajuta să nu rămână grămezi de zăpadă pe margine. Îmi doresc ca fiecare timișorean să aibă la rându-i grijă de micul trotuar din fața casei sau blocului în care locuiește, să arate că e parte din comunitate și că îi pasă de ea”, declara primarul Timișoarei, Dominic Fritz, la începutul săptămânii.

Atenție! Cei care nu curăță zăpada din fața casei, a blocului sau a firmei riscă amenzi. Persoanele juridice pot fi amendate cu sume cuprinse între 1.500 și 2.500 de lei, iar persoanele fizice sau asociațiile de locatari, cu sancțiuni de la 500 la 1.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ