Trotinetele electrice au fost date în folosință. Se găsesc în trei locuri FOTO-VIDEO

251

Cele 25 de trotinete electrice cumpărate de Primăria Timișoara cu 130.000 de lei au fost date de astăzi în folosință.

Trotinetele pot fi folosite cu ajutorul unui card STPT și al aplicației TroTM ce trebuie instalată pe telefonul mobil.

”Societatea de Transport Public Timişoara şi Primăria Municipiului Timişoara au inaugurat sistemul de închiriere gratuită a celor 25 de trotinete electrice. O trotinetă poate fi ţinută cel mult 30 de minute, din momentul ridicării din staţie. Pentru a beneficia de acest nou serviciu, doritorii trebuie să aibă un card emis de STPT, iar cu ajutorul aplicaţiei TroTM, care poate fi descărcată pe orice telefon Android, vor putea ridica trotinetele din cele trei staţii. În decurs de o săptămână, aplicaţia va putea fi descărcată şi de posesorii telefoanelor cu sistem de operare IOS”, au transmis reprezentanții Societății de Transport Public Timișoara.

Cele trei stații de încărcare de unde pot fi luate trotinetele se află în fața Clădirii Electro a UPT, în fața cantinei universitare din Complexul Studențesc și în fața Universității de Vest din Timișoara.

Trotinetele pot atinge viteza maximă de 25 km/h.

Prima trotinetă a fost testată, luni, 1 aprilie, de primarul Nicolae Robu care a mai anunțat că în următoarea etapă, primăria va cumpăra 100 de trotinete, care vor putea fi lăsate în orice stație STPT după ce sunt folosite.

LĂSAȚI UN MESAJ