Triciclul prefectural are, deja, două roți. Urmează și a treia, zilele următoare VIDEO

156
După cum a rezultat în urma negocierilor din alianța politică de la vârf, funcția de prefect al județului Timiș urma să fie ocupată de un membru al USR Plus. De cel puțin o săptămână se cunoaște numele acestuia. Avocatul timișorean Zoltan Nemeth este cel desemnat să vegheze la aplicarea politicii guvernului în zona noastră.
Azi a avut loc momentul de instalare a celor propuși la demnități de stat în majoritatea județelor țării.
Și în Palatul Administrativ din Timișoara a avut loc o astfel de festivitate, de depunerea jurământului a celor doi demnitari, care, de acum, nu mai trebuie să se ferească în ce privește afișarea direcției politice asumate. De acum prefecții pot fi membri de partid, fără a mai încălca regula cea veche, ce le interzicea o astfel de apartenență.
Lui Zoltan Nemeth i s-a alăturat și Andrei Molnar, care va fi, de azi, mâna sa dreaptă adică subprefect. Molnar este membru al UDMR și a mai ocupat diverse funcții publice de reprezentare.
La festivitate de depunere a jurământului au participat foarte puțini invitați. Aceștia au fost din rândul colegilor de partid, parlamentari și șefi ai unor instituții locale.
Ar mai fi de notat că reprezentantul liberalilor pentru al doilea post de subprefect, fostul parlamentar și fost prefect din perioade mai îndepărtate, Ovidiu Drăgănescu, încă nu a primit documentele de confirmare pe post.
,,De astăzi, s-a revenit la numirea politică a prefecților și subprefecților, încetând astfel ipocrizia așa-zisului prefect și subprefect apolitic. Suntem conștienți că noua echipă a preluat prefectura ca instituție într-un context total atipic și extrem de greu, raportat la situația epidemiologică din Timișoara și din celelalte localități din județ. Chiar dacă numirea aceasta este o onoare deosebită, ea vine și cu o responsabilitate enormă, pe măsură. În perioada următoare vom intra într-un proces de acomodare cu noile responsabilități, cu probleme instituțiilor deconcentrate și sperăm, în scurt timp, să revenim în fața dumneavoastră. Principalul obiectiv va fi gestionarea pandemiei și susținerea măsurilor care au un rol real în combaterea pandemiei”, a explicat Zoltan Nemet direcția de acțiune, imediat după depunerea jurământului.

LĂSAȚI UN MESAJ