Tribunalul a amânat judecarea dosarului „imobile înstrăinate”

147

Judecarea dosarului în care foştii primari ai Timişoarei Gheorghe Ciuhandu şi Nicolae Robu au fost trimişi în judecată alături de alţi şapte foşti angajaţi ai municipalităţii pentru abuz în serviciu, cu privire la restituirea unor imobile, a fost amânată, marţi, de Tribunalul Timiş, ‘în vederea prezentării inculpaţilor şi apărătorilor acestora’.

„Instanţa amână cauza în vederea prezentării inculpaţilor şi apărătorilor acestora”, arată soluţia pe scurt postată, marţi, pe site-ul Tribunalului Timiş. În luna octombrie, Curtea de Apel Timişoara (CAT) a respins în camera preliminară contestaţiile depuse de cei nouă inculpaţi, care au contestat trimiterea în judecată în acest dosar.

Părţile au fost trimise în judecată vara trecută, în stare de libertate, în dosarul privind înstrăinarea mai multor imobile ale municipalităţii, în perioada 1996-2016, după ce Tribunalul Timiş le-a respins excepţiile invocate în camera preliminară.

Nicolae Robu este acuzat că a înstrăinat două locuinţe din cele 207 vizate de procurorii DNA, care au estimat prejudiciul total la 9,5 milioane de euro.

„Respinge ca nefondate contestaţiile formulate de inculpaţii Miuţ Nicuşor Constantin, Ciuhandu Gheorghe Coriolan, Cojocari Ioan, Robu Nicolae, Diaconu Dan Aurel, Stoia Traian Constantin, Staia Martin, Vîrlea Simona şi Iova Gabriela împotriva încheierii penale din 4 august, pronunţată de judecătorul de cameră preliminară de la Tribunalul Timiş (…). Definitivă”, arăta site-ul Curţii de Apel Timişoara, în octombrie 2020.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ