Trei străini adoptați își caută părinții naturali în vestul țării

196

Au fost adoptați de mici, luați din orfelinate, unde i-au părăsit părinții, și duși în străinătate de cei care aveau să devină mamă și tată pentru ei. După mai bine de 20 de ani de la acel moment, trei tineri, care au aflat că au legături cu județul Hunedoara, cer ajutor. Ei vor să își găsească familiile, să își cunoască rădăcinile.

Strigătul de ajutor al celor trei tineri a venit prin intermediul paginii de Facebook „The never forgotten Romanian children – Copiii niciodată uitați ai României” și al Ilenei Cunniffe Băiescu, o tânără care a trecut printr-o situație asemănătoare.

Părăsit în spital, imediat după naștere

Fotografia de pașaport a lui Marcel Ferghete
Fotografia de pașaport a lui Marcel Ferghete

Marcel Ferghete este un tânăr de 23 de ani, născut în municipiul Hunedoara, la 30 decembire 1994, care astăzi trăiește în Canada. Nu și-a cunoscut mama niciodată, pentru că a fost părăsit în spitalul din localitate, imediat după ce a fost adus pe lume. Din actele de adopție rezultă că Marcel are și o soră, care și ea a fost adoptată de o familie din Franța. Doi frați, în colțuri diferite ale lumii. „Din ancheta socială efectuată de Prefectura județului Hunedoara rezultă că mama minorului l-a abandonat pe acesta imediat după naștere la secția de nou-născuți a Spitalului Hunedoara, de unde a fost apoi internat la Leagănul de copii Hunedoara. Mama minorului nu realizează nici un venit, este întreținută de părinți și nu are nicio posibilitate să-și crească copilul. A mai avut o fetiță născută în 1993, care a fost adoptată în 1994 de către o familie din Franța”, se arată în actul de adopție. Mama lui Marcel Ferghete se numește Adriana Ferghete, iar astăzi, copilul părăsit acum 23 de ani dorește să o cunoască. Marcel

Marcel și mama sa adoptivă
Marcel și mama sa adoptivă

Downie, după numele părinților adoptivi, are și o soră, adoptată și ea tot dintr-un orfelinat din România, de această dată din Câmpulung, județul Argeș. Fata și-a găsit familia biologică tot prin intermediul paginii de Facebook „The never forgotten Romanian children – Copiii niciodată uitați ai României”, iar demersul ei i-a dat speranțe lui Marcel că într-o zi își va regăsi și el rădăcinile.

 

Citește mai mult pe Glasul Hunedoarei

LĂSAȚI UN MESAJ