Trei români au furat de la un belgian porumbei în valoare de 700.000 de euro

157

Trei români au furat din Belgia porumbei în valoare de 700.000 de euro. Printre cele 50 de păsări furate se numără porumbelul Iron Lady Ellie, care costă 200.000 de euro, susţine proprietarul, un columbofil premiat peste tot în lume. Cei trei români spun că nu au nicio legătură cu furtul.

Bărbatul a descoperit însă, în dimineaţa de 16 noiembrie 2016, că jumătate din voliera lui era golită. Lipseau 50 de porumbei, inclusiv cei trei campioni ai săi, Iron Lady Ellie, Lily și Petra. Hoții furaseră inclusiv bicicleta şi coşurile crescătorului, pentru a transporta păsările la maşina care-i aştepta mai departe, în stradă.

Crescătorii de porumbei din toată lumea au fost şocaţi de furt şi principalii suspecţi au fost repede identificaţi: Vasile P., Petru-Ionel C. și Vasile O.

Poliția română a efectuat percheziții la cei trei suspecți. Porumbeii au rămas fără urmă, dar poliția a găsit porumbei care fuseseră furaţi în Olanda, cu două săptămâni înainte. Un suspect avea, de asemenea, porumbei care au dispărut în 2012 de la un crescător din Lokeren.

Românii neagă şi astăzi furtul, în vreme ce Bungeneers a explicat că dauna e uriaşă, pentru că programul său de reproducere a fost stopat.

Chiar dacă nu au fost găsite păsările, cei trei români vor fi judecaţi pe 3 februarie, iar procurorii cer 2 ani de închisoare pentru fiecare.

Sursa: observatortv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ