Trei ore a zăcut trupul fetiței ucise de mamă în cada din baie. Detalii înfiorătoare

2092

La numai patru anișori, fetița ucisă de mamă aseară, a plătit cu viața în războiul dintre prinții săi care nu se mai voiau unul pe celălalt. Mânată de un impuls criminal de neînțeles care i-a amorțit orice instinct matern, mama – o educatoare în vârstă de 38 de ani -, și-a înecat fetița și apoi, pe când copila era moartă, i-a tăiat – ca-ntr-un ritual -, venele de la încheieturile ambelor mâini. Abia după aproape trei ore de la terifiantul omor, timp în care fetița ei a zăcut fără suflare în cada unde fusese ucisă, Oana Neț a sunat la poliție și s-a predat.

Viața de cuplu a educatoarei – originară din localitatea Murani, județul Timiș -, era într-un moment de cumpănă. În casă se vorbea de o despărțire iminentă, de împărțirea lucrurilor pe care soții le agonisiseră de-a lungul anilor în care au format o familie. Ba chiar, spun apropiați ai celor doi, bărbatul ei – angajat la o firmă care instalează aparate de aer condiționat -, i-ar fi spus să-și ia fata și să plece unde o ști. În plus, criminala era nemulțumită de faptul că făcea naveta între Timișoara – unde se mutase după căsătorie -, și localitatea natală Murani – unde preda unor copilași de grădiniță, de vârsta fetiței ei. De aceea își luase concediu, pentru a-și găsi un nou loc de muncă.

”Se plângea că e obosită, că nu mai suportă să facă naveta. Spunea tuturor că e în depresie”, au povestit polițiștilor apropiați ai educatoarei criminale.

Cu gesturi normale, de mamă care se ocupă de copilul ei, Oana și-a luat fetița de mânuță și a dus-o la baie, chipurile, pentru a o spăla. Așa i-a spus când a privit-o în ochii inocenți…A așezat-o în cadă și, în loc să o lase să se bălăcească cu câteva jucării și, mai apoi, să o dea cu șampon ca de obicei, i-a cufundat, cu forță, capul sub apă. A ținut-o acolo până ce micuța și-a dat ultima suflare. Și pentru ca totul să îmbrace forme extrem de dure, mama asasină i-a tăiat apoi venele de la încheieturile ambelor mânuțe.

Într-o cameră alăturată, bunica micuței, o femeia de aproape 80 de ani, moțăia în fața televizorului. Cu auzul și cu vederea mult slăbite, bătrâna nu a înțeles nimic din tragedia care tocmai se consumase în baia casei acolo unde educatoarea tocmai își omorâse copila. Ba chiar criminala a legat și o mică discuție, banală, cu octogenara, singura persoană aflată în acel moment în casă…Abia după vreo trei ore, timp în care micuța a zăcut fără suflare în cada plină cu apa amestecată cu sângele care i s-a scurs din trupul firav, mama asasină a sunat la poliție și a spus ce oroare a comis. ”Veniți, mi-am omorât fetița!”, atât a spus adăugând adresa locuinței la care au ajuns rapid polițiștii Secției 4 și un echipaj SMURD.

”Imaginile erau înfiorătoare. Copila era în cadă, moartă, cu venele tăiate. Acolo, femeia a lăsat-o vreo trei ore până a anunțat poliția. În acest timp, a umblat prin casă, a vorbit cu bătrâna, dar a și băut un soi de erbicid care i-a ars esofagul. Probabil, a vrut să se sinucidă. Investigatorii au încercat să vorbească cu criminala, dar nu s-a putut. A fost ținută într-o anexă a casei, încătușată….Era pe altă lume, nu avea nici o reacție, era complet absentă. O noapte a stat sub pază la Spitalul Județean Timișoara,unde a fost internată”, au dezvăluit surse judiciare pentru Libertatea.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ