Trei migranți cu acte false, prinși la 3 puncte de trecere a frontierei

30

A fost un weekend plin pentru polițiștii de frontieră din vestul țării. Aceștia au prins 3 persoane care au încercat să ajungă în Ungaria cu ajutorul actelor false. Ei au fost opriți la Nădlac, Nădlac II și Cutici.

Prima tentativă de trecere a frontierei cu un act fost demascată la Curtici. O femeie din Tunsia călătorea ca pasager într-un tren internațional, pe ruta Braşov-Budapesta. La controlul specific, femeia a prezentat o carte de identitate cu însemnele autorităţilor din Belgia.

În urma verificărilor, polițiștii și-au dat seama că actul de identitate este fals. Femeia de 28 de ani, solicitantă de azil în România, le-a spus polițiștilor că a obţinut documentul de la o persoană necunoscută contra sumei de 150 de euro şi intenționa să ajungă într-un stat din vestul Europei.

Următoarea persoană a fost reținută la Nădlac II. Un libanez, pasager într-un autocar, s-a legitimat cu o carte de identitate ce purta însemnele autorităţilor din Franţa. Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat de bărbat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals.
În cadrul cercetărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoana este un cetăţean din Libia, în vârstă de 26 de ani, solicitant de azil în România.

Un al treilea migrant a fost oprit la Nădlac I. Bărbatul călătorea ca pasager într-o autoutilitară marca Mercedes, înmatriculată în România. A prezentat un buletin emis de autoritățile din Bulgaria. Cu ocazia verificării documentului, poliţiştii de frontieră au constatat că între persoana prezentă la control şi fotografia din document există diferenţe de fizionomie, motiv pentru care bărbatul a fost condus la sediul instituției pentru cercetări.

În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că persoana în cauză este cetăţeanul turc C.Y., în vârstă de 30 de ani şi a intrat legal în ţară.
Cu privire la cele constatate bărbatul a declarat că a obţinut documentul de identitate de la o persoană necunoscută, în schimbul sumei de 200 de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ