Trei luni, 400 de incendii și peste 800 de intervenți SMURD – bilanțul ISU Caraș-Severin

27

Primul trimestru al anului 2019 a fost unul greu pentru pompierii din Caraș-Severin. Ei au intervenit la stingerea a peste 400 de incendii, dar și la alte aproape 900 de situații de urgență.

Astfel, pompierii au stins 99 de incendii la case sau mașini și alte 323 de incendii de vegetație uscată. De asemenea, salvatorii au avut alte 20 de intervenții de urgență și 866 de cazuri în care au activat echipajele SMURD.

”În perioada analizată au fost executate 17 exerciţii cu forţe şi mijloace în teren şi 300 de acţiuni de recunoaştere în teren, educare şi instruire în domeniul situaţiilor de urgenţă. De asemenea, echipajele specializate au desfăşurat 6 misiuni de asigurare/supraveghere a zonei, în cazuri cu risc de producere a unor situaţii de urgenţă.

În 78 de cazuri, intervenţia a fost asigurată de către serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă, astfel: 15 incendii, 57 incendii de vegetaţie şi altele şi 6 intervenţii pentru asistenţă persoane.

Pe timpul intervenţiilor au fost asistate 857 persoane (din care 55 copii), au fost salvate 4 persoane adulte și 1 copil, 6 animale, 20 animale şi au fost protejate bunuri în valoare de peste 41,55 de milioane de lei”, aflăm din bilanțul ISU Caraș-Severin.

În urmarea situaţiilor de urgenţă produse în acest trimestru, exceptând intervenţiile S.M.U.R.D., nu au rezultat persoane rănite sau decedate, dar au murit 20 de păsări şi au fost distruse bunuri în valoare de aproximativ 2,5 milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ