Trei din trei! ACS Poli a blocat-o pe Dinamo în ”Groapă”, 2-1

181

Timișoara e pe cai mari în Liga I! Poli a legat al treilea succes consecutiv și este neînvinsă de patru runde, serie cu care a intrat în zona de play-off. În epilogul etapei, violeții au dat lovitura în Ștefan cel Mare: 2-1 cu Dinamo.

ACS Poli a furnizat una dintre surprizele rundei cu numărul 9 din Liga I de fotbal. Violeții au reușit una dintre victoriile neașteptate, 2-1 în fief-ul lui Dinamo București. Trupa lui Ionuț Popa a întors de la 0-1 la 2-1 în fața uneia dintre echipele solide ale Ligii I conduse de pe bancă de timișoreanul Cosmin Contra.

Dinamo a deschis scorul după fix o oră de joc. Costache a primit o pase pe culoar și l-a învins pe Curileac cu un șut plasat: 1-0. Patru minute mai târziu Poli a primit un lovitură de pedeapsă; Bîrnoi a fost faultat în careu de portarul gazdelor, Penedo. Vașvari a transformat cu precizie și din minutul 36 era din nou egalitate: 1-1.

Partea secundă a început cu ocazia lui Nemec. Apoi Ionuț Popa l-a aruncat în luptă pe ultimul venit în tabăra violeților, croatul Curjuric, iar mutarea și-a arătat efectele aproape imediat. Mijlocașul ofensiv a avut golul de 1-2 în vârful bocancului la câteva secunde după intrarea în joc dar a ”reușit” să nu nimerească spațiul porții din 6 metri!

Poli avea totuși să treacă în avantaj zece minute mai târziu, în minutul 67, prin Drăghici. Atacantul bănățenilor a primit o pasă în adâncime de la Vașvari și la executat pe portarul gazdelor: 1-2. Acesta avea să și fie scorul final în ciuda faptului că în timpul rămas au mai existat situații de a marca la cele două porți.

ACS Poli: Curileac – Crețu, Cânu, Melinte, Șeroni – Soljic (min. 56 – Curjuric), Artean – Munteanu (min. 88 – Ciucur), Vașvari, Bîrnoi – Drăghici (min. 76 – Bianconi).

Bănățenii adună 16 puncte după acest al cincilea succes stagional înaintea duelului din 16 septembrie, de pe Dan Păltinișanu, în compania lui Sepsi Sfântu Gheorghe.

LĂSAȚI UN MESAJ