Trecutul neştiut al lui Virgil Musta, medicul care a vindecat cei mai mulţi bolnavi de COVID-19. „Căpitan” în naționala de fotbal a medicilor!

783

Aflat în prima linie a luptei împotriva noului tip de coronavirus, doctorul Musta a avut numeroase apariții publice în ultimele două luni, ba chiar a anunțat recent că ar putea să-i readucă în spital pe toți pacienții vindecați care au prezentat forme severe de coronavirus, pentru ca aceștia să fie integrați într-un program de recuperare pulmonară și cardiacă.

În urmă cu mai bine de 20 de ani, Virgil Musta a fost căpitanul echipei naționale de fotbal a medicilor din România, realizare de care acesta și-a adus aminte pentru Gazeta Sporturilor.

Virgil Musta rememorează unul dintre primele evenimente fotbalistice importante la care a participat. Se întâmpla după finalul Războiului din Iugoslavia, scopul fiind unul caritabil „După Războiul din Iugoslavia, unul dintre colegi, care era medic ortoped la UTA Arad, ne-a întrebat dacă nu suntem dispuși să participăm la un meci demonstrativ. Urma să joace o națională de fotbal europeană a medicilor contra naționalei medicilor din Bosnia.

Am fost invitați, am acceptat și am făcut parte din acea națională europeană a medicilor. Erau trei români, patru croați, italieni, doi nemți. Antrenor era un italian, pe care un coleg îl cunoștea deoarece la vremea respectivă UTA era finanțată de italieni (n.a – Angelo Gandolfi, care a fost patron la UTA între 1998 și 2002). Acest domn organiza turnee între medici”.

Meciul caritabil de la Sarajevo a fost doar începutul. Treptat, s-au pus bazele selecționatei medicilor din România, care avea să ia parte la două turnee finale în acei ani. Virgil Musta a participat la primul dintre ele, unde selecționata României a luat bronzul după un parcurs remarcabil. „Anul următor, am fost invitați la Campionatul Mondial de fotbal al medicilor, care până la urmă a fost European, pentru că n-a participat nimeni din afara Europei. S-a ținut în Italia, la Riccione.

Am jucat cu echipa Italiei, la ei acasă. La italieni, apăra portarul Fiorentinei de la acea vreme, care era medic ortoped. Am jucat mai multe meciuri și ne-am calificat în semifinale. I-am bătut pe italieni cu 1-0, iar în semifinale am pierdut în fața Cehiei. Am luat bronzul la acel turneu final”, povestește Virgil Musta.

Povestea completă o găsiți pe gsp.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.