Treceri de pietoni înălțate, trotuare noi, dar și în lucru, la început de an școlar, în Timișoara

57

Autoritățile locale se laudă că au finalizat unele lucrări la străzi și trotuare din zona școlilor. Dacă pe CD Loga de exemplu au fost reamenajate intersecțiile, au fost turnate trotuare și s-au și înălțat trecerile de pietoni, pe alte stră șantierele nu sunt gata încă.

„Trotuarul din fața Colegiului Brătianu a fost reamenajat. Fațada nouă merită și un spațiu public nou, iar în această toamnă vom planta și copaci.

Prezan a fost deschis pentru circulație în regim de șantier între Martirilor și Sudului. Girația de la intersecția cu Sudului poate fi folosită. Semaforizarea din intersecția Martirilor-Prezan a fost refăcută și dată în folosiță în acest weekend și este sincronizată.
Loga și Eminescu au fost refăcute și pot fi utilizate începând cu această săptămână. Loga are trotuarele finalizate, pe Eminescu continuă montarea pavajului. Străzile de legătură dintre cele 2 vor fi finalizate în săptămânile următoare.

Toate trecerile de pietoni de pe Loga au fost înălțate și aduse la cota trotuarului. Pe viitor acesta va fi modul în care vom amenaja zonele rezidențiale sau cele din jurul școlilor, în acest fel putem să avem o suprafață uniformă, accesibilă atât pentru bătrâni cât și pentru bicicliști. Un alt efect dorit este eliminarea calmatoarele metalice de trafic”, transmiste viceprimarul Ruben Lațcău.

Pe Bulevardul Mihai Eminescu trotuarele nu sunt încă gata. La una dintre intrările Liceului Pedagogic trotuarul nu e finalizat. Poarta este extrem de importantă acum, în pandemie, pentru a evita crearea aglomerației. Dar, cei care vor să intre în curtea școlii pe aici trec prin pământ.

Atenție, șoferi! În fața Colegiului Loga și Carmen Sylva parcarea este interzisă cu excepția autobuzelor sau mașinilor care lasă copiii la școală., mai anunță autoritățile.
Foto: Facebook Ruben Lațcău

LĂSAȚI UN MESAJ