Tratarea cât mai eficientă a varicelor, în dezbatere la Timişoara. Câţi specialişti participă la Congresul de Flebologie

398

Congresul Român de Flebologie, organizat o dată la doi ani în capitala Banatului, a ajuns, astăzi, la cea de-a 14-a ediţie. Aproape 120 de medici specialişti din Europa discută la Timişoara despre cele mai eficiente metode prin care varicele pot fi tratate.

De data aceasta, nu vor fi realizate şi intervenţii chirurgicale în direct, la fel ca în anii precedenţi, pentru că participanţii au prea multe teme de dezbătut şi intenţionează să facă schimb de experienţă, explică Sorin Olariu, şeful Clinicii I Chirurgie de la Spitalul Judeţean Timişoara.

Este o manifestare științifică de amploare, vom aborda aproape toată problematica afecțiunilor venoase și avem invitați personalități din domeniu. Noi acum facem, practic, un schimb de informații. În ceea ce privește modernitatea, suntem aliniați la secolul 21, facem absolut tot ce se face în Europa, în flebologie: ablație prin radiofrecvență, laser endovenos, criostipping. Noi am introdus în premieră națională, în anul 2013, criostipping-ul, o metodă revoluționară care se face doar la Timișoara„, a precizat Sorin Olariu.

Criostipping-ul presupune introducerea prin vena afectată de varice a unei sonde care îngheaţă vena, iar apoi aceasta poate fi smulsă foarte uşor. Cu ajutorul acestei metode, pacienţii pot pleca acasă în aceeaşi zi în care sunt supuşi intervenţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ