Transportul în comun în Timişoara, la acelaşi preţ cu cel din 2015. RATT introduce abonamente metropolitane

1099

Consilierii locali din Timişoara au pe masă un proiect de hotărâre care vizează actualizarea tarifelor pentru transportul în comun. Dacă pentru călătoriile din oraş oamenii vor plăti acelaşi preţ anul acesta ca şi în 2015, pentru transportul metropolitan apar noi tarife.

Potrivit solicitării Regiei Autonome de Transport Timişoara „valoarea abonamentelor pentru persoanele fizice şi juridice nu se modifică şi a introdus tarife noi, cum ar fi tarife pe zona metropolitană integrate în politica tarifară aprobată de Municipiul Timişoara”.

Astfel, pentru o călătorie în comunele periurbane unde activează transportul în comun timişorean, pasagerii vor plăti 2 lei pentru o călătorie şi 10 lei pentru o legitimaţie valabilă o zi. Un abonament pentru persoanele fizice, pe o linie şi pentru 30 de zile va costa 53 de lei, iar un abonament general, tot pentru o lună, va avea un tarif de 93 de lei.

Persoanele juridice vor plăti, pentru transportul metropolitan, pentru un abonament pe 30 de zile între 71 şi 180 de lei în funcţie de numărul liniilor utilizate.

Abonamentele generale, precum şi cele cu reducere de 20 sau 50%, sunt valabile şi pentru trasportul spre comunele de lângă Timişoara. De asemenea, RATT vrea să elimine biletul de hârtie pentru aceste linii.

“S-a propus anularea tarifului social pentru ca beneficiarii de facilităţi la transportul urban să beneficieze şi de transportul public pe zona metropolitană, precum şi eliminarea biletului (pe suport de hârtie) vândut în mijlocul de transport în vederea utilizării cardurilor”, trasmite RATT.

LĂSAȚI UN MESAJ