Transport de castane cu… migranți, oprit la Nădlac

76

Tot mai mulți șoferi de camioane aleg să devină traficanți de migranți pentru a face rost de bani. Un nou transport a fost interceptat și oprit de polițiștii de frontieră de la Nădlac. Oamenii legii au descoperit 7 transfugi ascunși într-un TIR.

”În data de 22.01.2019, la ora 00.07, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac-Nagylak, I.T.P.F. Oradea, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, cetăţeanul turc A.K., în vârstă de 46 de ani, la volanul unui automarfar marca Scania înmatriculat în Turcia. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire, castane din Turcia, pentru o societate comercială din Germania.

În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, în interiorul remorcii autovehiculului, au fost descoperite ascunse şapte persoane, trei femei şi patru bărbaţi”, au transmis polițiștii.

În TIR au fost descoperiți doi cetăţeni sirieni şi cinci cetăţeni irakieni, cu vârste cuprinse între 14 şi 29 de ani.

Niciunul dintre migranți nu a trecut în Ungaria și toți sunt acuzați de tentativă de trecere ilegală a frontierei, iar șoferul de trafic de persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ