Transformarea ”Studio” în cinematrograf de artă, atribuită pentru 17 milioane de lei FOTO

54

Șantierul de reabilitare a Cinematografului Studio va începe în curând. A fost finallizată procedura de achiziție publică, iar contractul a fost atribuit pentru suma de 17 milioane de lei.

Spațiul va deveni primul cinematograf de artă al Timișoarei, iar transformarea lui este rezultatul colaborării dintre Primăria Timișoara, proprietarul cinematografului, Groupama Asigurări, finanțatorul proiectului de arhitectură în valoare de aproximativ 150.000 de euro, Institutul Francez din România și Asociațiile Pelicula Culturală, Marele Ecran, Documentor și Asociația Română a Filmului Independent (Timishort), asociații culturale care se vor implica și în managementul cinematografului.

„Lucrările vor începe cu bani de la bugetul local, dar sperăm că vom convinge Ministerul Culturii să finanțeze și acest obiectiv din suma alocată programului Capitală Europeană a Culturii”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Cinematograful Studio va funcționa sub forma unui spațiu cultural de tip art-house, integrat în rețeaua de săli Europa Cinemas, având ca domeniu principal de activitate cinematografia și proiecțiile de filme europene independente, de artă sau de autor. De asemenea, va deservi și domenii conexe industriei cinematografice: producția de film (ficțiune, documentar, animație), jurnalism, multimedia, fotografie, sound design, dezvoltarea unui program de educație cinematografică pentru copii și tineri.

Viitorul cinematograf va dispune de două săli de proiecție: una de 190 locuri și una de 64 locuri, care a fost concepută ca un spațiu multifuncțional. La parterul cinematografului vor exista un lobby și o recepție modernă care va include un cineshop, o cafenea și două studiouri pentru montaj sunet și video.

Podul amenajat se va transforma într-o sală multifuncțională, care se va utiliza în regim ”HUB educațional”, cuprinzând: spații de lucru pentru asociațiile de film, jurnalism, multimedia, fotografie, sound design, etc., un spațiu pentru transmisiuni radio, spațiu de expoziții, o sală de ședințe.

Pe terasa clădirii va funcționa un café-cinema, pentru maxim 80 de persoane, unde se vor organiza proiecții de film în aer liber, precum și evenimente cultural-artistice de mică amploare cum ar fi lansări de carte, mini-concerte sau show-uri de stand-up comedy.

LĂSAȚI UN MESAJ