Tramvaiul turistic pornește pe urmele istoriei Timișoarei

290

Tramvaiul turistic al Timișoarei pornește la drum pe urmele istoriei orașului.

În acest weekend, turiștii și timișorenii se pot plimba gratuit cu garnitura care îi va purta în cartierele istorice al urbei, unde vor descoperi bijuteriile arhitecturale ale orașului.

”Societatea de Transport Public Timișoara vine în întâmpinarea timișorenilor și turiștilor, în fiecare duminică, în intervalul orar 12:00 – 20:00, cu o plimbare cu povești despre Timișoara de altădată, în tramvaiul TramTur. Plecarea va avea loc din Piața Libertății, iar traseul va cuprinde cartierele istorice ale Cetății: Elisabetin, Fabric, zona centrală, Catedrala Mitropolitană, Piața Maria, Piața Bălcescu. Doritorii sunt așteptați la inaugurarea tramvaiului turistic în 22 iulie, începând cu ora 13:00. Călătoria inaugurală va fi gratuită pe tot parcursul zilei. S.T.P.T. lansează o invitație către toate instituțiile de presă din Timișoara, pentru a marca evenimentul de duminică. Întâlnirea va avea loc începând cu ora 11:45 în Piața Libertății, urmând ca de la ora 12:00 să parcurgem împreună traseul cu tramvaiul touristic”, transmite societatea de transport public.

Timișoara este orașul cu cea mai mare tradiție în ceea ce privește transportul cu tramvaiul. În orașul nostru, începând cu 1869, a circulat primul tramvai tras de cai de pe actualul teritoriu al României. De asemenea, Timișoara a mai marcat o premieră în ceea ce privește transportul în comun. În 1899, pe străzile Timișoarei a circulat primul tramvai electric din țară.

LĂSAȚI UN MESAJ