Tramvaiul tras de cai a ieșit, din nou, pe străzile Timișoarei FOTO-VIDEO

413

Timișorenii s-au înghesuit să se plimbe cu tramvaiul istoric tras de doi bidivii. Astăzi s-au împlinit 150 de ani de când un astfel de atelaj circula pe străzile din urbea de pe Bega. La aniversare, SRTP a scos din muzeu tramvaiul, a înhămat caii și au ielit la plimbări. Ca de obicei, primul care s-a plimbat cu garnitura a fost edilul-șef, Nicolae Robu.

În urmă cu 150 de ani, într-o zi de 8 iulie, Timișoara devenea primul oraș de pe actualul teritoriu al României care introducea tramvaiul tras de cai. Oraș obișnuit cu premiere naționale şi europene, Timișoara inaugura şi prima linie de troleibuz din România, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Tot o premieră pentru România a fost şi inaugurarea transportului public şi de mărfuri pe Canalul Bega, în acelaşi an 1869.

Întrerupt la sfârșitul anilor 1960, transportul de călători pe Bega a fost reluat în 2018, Timișoara fiind singurul oraș din România cu transport public pe apă! Timișoara este primul oraș din România în care au fost introduse bicicletele, ca alternativă la transportul public local.
Mai recent, în urmă cu câteva luni, Timișoara a devenit primul oraș din România care a introdus călătoriile cu trotinetele electrice, tot ca alternativă la transportul public local.

LĂSAȚI UN MESAJ