Tramvaiele Timişoarei discriminează. De vină este Nicolae Robu

1873

O călătorie cu tramvaiele Timişoarei poate să însemne discriminare. Iar vinovat este nimeni altul decât proaspăt realesul primar al urbei, Nicolae Robu. Cel puţin asta susţin reprezentanţii Consiliului Naţional pentru Combaterea Discrimnării, care i-au aplicat edilului-şef o amendă de 10.000 de lei. Motivul? Tramvaiele nu sunt adaptate nevoilor persoanelor cu dizabilităţi.

Nu e o noutate că la Timişoara o plimbare cu tramvaiul este un chin. Prea frig iarna şi prea cald vara. Dar atunci când te deplasezi în scaun cu rotile, călătoria este imposibilă. Nu există rampă sau locuri speciale şi de cele mai multe ori infrastructura proastă din staţii nu le permite celor cu dizabilităţi să urce în mijloacele de transport în comun.

Autorităţile timişorene au fost informate încă din 2014 că trebuie să adapteze tramvaiele la nevoile persoanelor cu dizabilităţi. Au avut la dispoziţie un an, dar nu s-a întâmplat nimic. În 2015 s-a prelungit acest termen, dar acum, la doi ani de la sesizare, edilul nu a mai scăpat de amendă.

Nicolae Robu consideră amenda un abuz şi spune că nu poate să rezolve toate probleme atât de repede. Momentan nici nu a plătit sancţiunea şi urmează să decidă dacă o contestă în instanţă. Potrivit datelor RATT, parcul mijloacelor de transport conţine 85 de autobuze şi 50 de troleibuze, care sunt dotate cu rampe şi locuri speciale pentru persoanele cu dizabilităţi. Însă toate cele 60 de tramvaie, cu excepţia a două care au fost modernizate, nu oferă accesibilitate persoanelor cu dizabilităţi. Nici nu e de mirare, garniturile fiind mai vechi de 40 de ani.

2 COMENTARII

  1. parcul mijloacelor de transport conţine 85 de autobuze şi 50 de troleibuze, care sunt dotate cu rampe şi locuri speciale pentru persoanele cu dizabilităţi. – VREI MAI MULT ? TAXI

LĂSAȚI UN MESAJ