Tramvaiele noastre au devenit toaletele publice ale vagabonzilor Video

464

De ceva vreme, edilii locali se laudă cu cele mai grozave intenții pe care ar vrea să le implementeze în transportul local. Cele mai bune intenții sunt, însă, torpilate de probleme ce nu se mai sfârșesc niciodată.

Întârzierile tramvaielor sunt intrate deja în folclorul timișoreanului. Panourile electronice ce ar trebui să dea o imagine exactă a ce se întâmplă pe traseu sunt simple elemente de decor pe stâlpi. Nici pomeneală să reflecte realitatea. Sunt dese cazurile în care se anunță chiar câte o jumătate de oră între două tramvaie. Mai vin și la timp în foarte rare cazuri, dar regula este întârzierea cât mai mare. Încă nu a venit zăpada, nu sunt ploi diluviene și totuși se circulă în stare de veșnic asediu.

Dar temperaturile scăzute au venit deja. Asta face ca tot mai des tot fel de indivizi fără căpătâi să se plimbe ore în șir cu mijloacele de transport în comun în speranța că mai scapă de frig. Poate nu ar deranja foarte tare câte un caz izolat. Dar când pe fiecare vehicul este câte un individ în stare de ebrietate adormit ce emană mirosuri greu de suportat chiar de la celălalt capăt al tramvaiului parcă este prea mult. Mai încearcă câte un cetățean izolat să ia măsuri. Nu are nici o șansă. Cel ce se odihnește după efortul de a nu face nimic nici nu-l bagă în seamă. Derbedeul continuă să doarmă. Dacă se trezește va vocifera la oricine din jur cu vorbe de ocară. Și dacă tot dau de căldura relativă din mijloacele societății de transport, natura învinge. Își fac nevoile în tramvai. Nimic nu mai contează.

Cel surprins recent a reușit să stârnească mânia călătorilor, dar și dezgustul lor prin mirosurile pestilențiale pe care le emană. Unii mai sensibili erau în prag de vomă. Cu greu au reușit să se abțină.

Poate echipajele de poliție locală, dar mai ales conducerea acestei structuri ar trebui să circule mai des cu transportul în comun. E greu de văzut realitatea din autoturismele elegante cu care se laudă la parade militare. Invităm cu mare drag ca marii șefi ai poliției locale să facă o cură de măcar o lună de transport exclusiv cu mijloacele puse la dispoziție de societatea de transport. Face bine la sănătate, mai cu seamă a comunității.

LĂSAȚI UN MESAJ