Tramvaie modernizate şi linii reabilitate – planurile administraţiei pentru 2017-VIDEO

453

Reînnoirea parcului de tramvaie al RATT, dar şi reabilitarea liniilor pe care aceste mijloace de transport circulă sunt priorităţi pentru adiministraţia timişoreană în anul 2017. Potrivit autorităţilor locale, anul acesta vor fi trimise pentru modernizare alte 14 tramvaie vechi.

Şapte garnituri vor ajunge la fabrica din Arad, iar alte şapte la Paşcani. Contractul cu cele două societăţi a fost încheiat pentru maximum 30 de tramvaie, aşadar nu mai este nevoie de organizarea unei noi licitaţii. Costurile se menţin la acelaşi nivel ca anul trecut, modernizarea unui tramvai ajungând la 500.000 de euro. Suma necesară reabilitării celor 14 tramvaie va fi suportată din bugetul local.

O veste bună pentru cei care călătoresc cu tramvaiul este că şi liniile pe care acestea circulă vor intra în reabilitare. Municipalitatea are planuri măreţe în acest apitol şi vrea să modernizeze cele aproximativ 30 de kilometri de şine. Primele estimări vorbesc despre investiţii de peste 460 de milioane de lei. Cu aceşti bani ar urma să se reabiliteze liniile de tramvai şi tramele stradale de pe bulevardul Cetăţii, Calea Stan Vidrighin, Calea Bogdăneştilor, strada Avram Imbroane şi Gheorghe Adam. Pentru aceste obiective, Primăria Timişoara va depune proiecte ca să primească fonduri europene.

În ceea ce priveşte minibusurile achiziţionate de primărie pentru transportul public, şase din cele 20 vor intra în maximum două săptămâni pe traseu.

„Le vom introduce chiar şi fără sistemul de ticketing. Vor fi, probabil, şi linii noi şi vor intra şi pe liniile vechi. Vor fi folosite şi în zone care acum nu sunt acoperite şi le vom introduce la nevoie în orele de vârf acolo unde mijloacele existente nu fac faţă”, a declarat Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

LĂSAȚI UN MESAJ