Traian Băsescu a venit la Timișoara de unde va pleca la Checea pentru alegerile din această comună-video

474

După cum e mersul politicii, se mai întâmplă uneori ca, din diverse motive, unii primari să nu-și termine mandatul început. Luna ce vine, pe data de 5, vor fi alegeri locale în mai multe localități din toată țara, mai precis în 14, unde se vor întrece în promisiuni candidații la un post de edil.

La noi în județ, o astfel de situație se întâlnește doar în comuna Checea.
Președintele Partidului Mișcării Populare, Traian Băsescu, a ținut în mod deosebit să vină la acest sfârșit de săptămână la filiala județeană a partidului pentru a susține candidatul lor la alegeri.

La comuna Checea va candida Aranca Irina Valea, din postura de fost candidat, la alegerile trecute cumulând în jur de 30 de procente din sufragii. Dânsa și-a prezentat activitatea și cariera în cuvinte puține, arătând că se ocupă de agricultură, exploatând suprafețe ce însumează în jur de 240 de hectare și fiind obișnuită cu birocrația necesară pentru accesarea fondurilor europene deorece până acum a câștigat mai multe astfel de finanțări.

Președintele partidului a apreciat ca fiind destul de realist programul celor ce și le propune candidata și a și citat câteva din aceste puncte foarte necesare de a fi îndeplinite.

-Transportul pe ruta Checea-Jimbolia-Timișoara este cea mai mare problemă. Comuna momentan se află izolată de restul județului.
-Ajutoarele sociale pentru cei fără posibilități de asemenea ar fi stringente. Acum nici o familie nu beneficiază de aceste fonduri.
-Finalizarea grădiniței începute mai demult.
-Instalarea unui bancomat în centrul comunei.
-Punerea în posesie în regim de urgență a terenurilor din izlazul comunal.
-Identificarea și rezolvarea tuturor situațiilor a celor ce nu au documente de identitate
-O conexiune la Internet prin Wi-fi de care să poată beneficia oricine din localitate.
Acestea ar fi problemele ce se pot rezolva pe termen scurt. Dar există și un program cu proiecte pe termen lung ce ar trebui demarate. Dintre acestea, cel mai important ar fi un centru medical de permanență cu program de 24 de ore, o autospecială pentru pompieri și modernizarea drumurilor din comună. Pe lângă acestea ar mai fi nevoie și de un iluminat public performant, dar și ieftin, cu siteme pe bază de leduri, o piață agroalimentară, dar și o perdea forestieră de protecție în jurul localității.

Sigur că toate acestea sunt cunoscute și de celălat candidat ce va porni în cursă din partea alianței de la putere. Va rămâne la latitudinea celor circa 1700 de cetățeni de pe listele de vot din cei 2000 de cetățeni, cât are comuna, să aleagă. La ultimele alegeri, prezența la vot a fost de circa 800 de cetățeni din total deci ceva sub jumătate din totalul celor îndreptățiți să pună ștampila.

LĂSAȚI UN MESAJ