Tragedie: un șofer beat a făcut 17 victime

203

Un șofer de 28 de ani, aflat sub influența băuturilor alcoolice, a spulberat cu o mașină marca Audi TT un grup de tineri germani, în localitatea Lutago din Tirolul de Sud, Italia. Bilanțul este negru: șase tineri cu vârste între 20 și 21 de ani au murit, iar alți 11 au ajuns la spital.

Tragedia s-a întâmplat în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 1:15, atunci când autoturismul a intrat ca o rachetă într-un grup de turiști germani ce mergeau pe marginea unui drum.

Scenele au fost îngrozitoare. La fața locului au sosit imediat peste 100 de salvatori, pentru a încerca să salveze cât mai multe victime. A fost instalat chiar și un cort, pentru triajul și tratarea răniților.

La fața locului a fost instalat un cort, pentru triajul și tratarea victimelor

Intervenția a fost una extrem de complicată, deoarece era întuneric iar germanii, deși stăteau la același hotel, veneau din diferite părți ale țării. În plus, se întorceau de la un club de noapte, iar unii nu aveau actele de identificare la ei.

A intrat în grupul de tineri ca un proiectil
În urma impactului, șase tineri germani au murit pe loc, iar alții 11 au suferit răni, dintre care trei au ajuns în stare critică la spital. Din pricina traumatismelor suferite, o femeie a fost transportată de urgență pe timpul nopții cu un elicopter la Spitalul Universitar din Innsbruck, Austria.

Șoferul vinovat are 28 de ani și este din Chienes, o localitate din Tirolul de Sud. Era beat atunci când s-a produs tragedia, iar în acest moment se află la spitalul din Brunico. Imediat după investigații va fi preluat de carabinieri, care au emis deja un ordin de arestare.

„Anul nou începe cu o tragedie, suntem aproape de victime și de familiile lor”, a declarat guvernatorul Tirolului de Sud, Arno Kompatscher. Potrivit Corriere Della Sera, acesta era pământiu la față la conferința de presă, afectat de nenorocirea care s-a produs în regiunea atât de apreciată de turiștii germani și nu numai.
Sursa: observator.tv

LĂSAȚI UN MESAJ